Суспільство

Чернігівці поділилися думками, як з’явилася людина

24 листопада – День еволюції. Цей день святкує спільнота вчених з усього світу. Дату вибрали на честь публікації всесвітньо відомої книжки Чарльза Дарвіна «Походження видів». Тож, з огляду на сьогоднішній день, журналіст ЧЕline попросив чернігівців розповісти версії походження людини та виділити ту, в яку вірять.

Марія Шевченко

Марія Шевченко

Людину створив Бог! А хто створив Бога?

Людина переродилася з мавпи! А хто створив мавпу?

І так далі…

Хто створив людину – величезна нерозгадана таємниця!

Юлія Ігнатенко

Юлія Ігнатенко

Знаю кілька версій: божественну, космічну, теорію еволюції Дарвіна. Упевнена, що є ще й багато інших і кожен обирає до душі, в яку вірити.

Але я найбільше схиляюся до божественної. Бо, на мою думку, тільки вищі сили в змозі створити таку складну систему, як людина. Ми звикли до самих себе та людей, які нас оточують. Але ж, якщо замислитися, то людина, сам факт її народження та життя – це диво, і пояснити її походження я можу тільки божественним втручанням.

Вадим Балінський

Вадим Балінський

Наскільки я знаю, існує безліч версій походження людини і всі вони мають право на існування – від теорії еволюції до теорії антропоцентризму. Мені, наприклад, легше жити, коли я вірю в те, що людина – це продукт високорозвиненої цивілізації Сіячів Життя. Та й для мене має сенс теорія створення людини анунаками з Нібіру (її дотримуються багато дослідників – наприклад, Еріх фон Денікен). Анунаки створили людину 13 млн років тому для розроблення корисних копалин на Землі, зокрема золота. Тобто люди, за їхнім задумом, – робітники. Вони свою місію виконали, а потім щось пішло не так. Тепер маємо те що маємо.

Михайло Жирохов

Михайло Жирохов

Оскільки я навчався ще в радянській школі, то певний період я був упевнений, що людина виникла шляхом еволюції від приматів. Але потім, зі здобуттям додаткової освіти та життєвого досвіду, мої уявлення дещо змінились – дуже складним виявився людський організм, особливо мозок. Тому зараз мої уявлення перебувають на стадії розуміння, що людина з`явилась одномоментно – й одразу в такому вигляді як є, а різні неандертальці та інші гомініди – реально еволюція мавп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сорти картоплі саджати та як отримати прибуток: секрети знаного чернігівського картопляра

Сергій Набоков

Сергій Набоков

Теорія Дарвіна, хоч і там є суперечливі моменти.

Діана Мкртчян

Діана Мкртчян

Версії Дарвіна та Біблії знають усі. Але в процесі спілкування з багатьма людьми я таки схиляюся ось до чого. Деяких індивідуумів спеціально вирощують на інших планетах і потім відправляють до нас. Під час спілкування з цими «чудесними на всю голову» людьми людина розумна еволюціонує, стає витриманою та просвітленою, дає нове потомство, зберігаючи баланс.

Денис Домоцький

Денис Домоцький

Знаю всі основні версії походження людини, які вивчають у школі. А вірю я в те, що ні ви, ні я, ні укладачі підручників з історії не знаємо, звідки взялася людина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button