Суспільство

Чернігівці зможуть безкоштовно приватизувати свої кімнати в гуртожитках

Верховна Рада дозволила громадянам безкоштовно приватизувати приміщення гуртожитків, у яких вони мешкають більше п’яти років.

За відповідний законопроект №1076 у середу проголосували 256 депутатів.

Це було повторне друге читання з урахуванням пропозицій Президента Петра Порошенка.

Згідно із законопроектом, вищезазначене право отримують громадяни, які проживають в окремих житлових приміщеннях та в разі, якщо їхні гуртожитки знаходяться у власності об’єднаних територіальних громад.

Ще однією умовою для можливості безкоштовної приватизації є те, що мешканець гуртожитку або його сім’я були вселені в гуртожиток на підставі спеціального ордера і проживали в ньому за договором найму жилого приміщення.

Згідно з текстом законопроекту, право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих у радянські часи на загальнодержавні кошти (у тому числі за рахунок державних і колективних підприємств та організацій), що були внесені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних чи комунальних підприємств, зокрема ті, які надалі були передані в статутні капітали інших юридичних осіб або відчужені іншим способом.

Джерело: Українська правда

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button