Суспільство

Чеський фонд передав прикордонним громадам Чернігівщини комп’ютери

о 18 прикордонних громад Чернігівщини вирушили 440 комп’ютерів для місцевих навчальних закладів, подаровані чеським фондом «Діти України». Раніше 60 таких пристроїв уже отримали дві школи в Чернігові. Разом із технікою передали і канцелярське приладдя.

У багатьох навчальних закладах області техніка була знищена або розграбована російськими окупантами. Крім того, школи в 40-кілометровій смузі вздовж кордону працюють виключно в онлайн-режимі через загрозу обстрілів. Тому нині заклади освіти особливо потребують якісного комп’ютерного обладнання. Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

«Наша громада належить до територій, де ведуться бойові дії, тому навчання — тільки в дистанційній формі. Ці персональні комп’ютери будуть розподілені між вчителями, які забезпечують дистанційне навчання, й учнями прикордонних сіл, — розповіла начальниця відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Олена Кресс. — Це велика допомога, тому що маємо проблеми з технічним забезпеченням учасників освітнього процесу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів отримав гуманітарну медичну допомогу з Франції

Техніку від чеських благодійників доправила до обласного центру ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма» у співпраці з Чернігівською ОВА. З місцевою логістикою допомогли Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень і благодійний фонд «Крила єднання». Координацію розподілу обладнання між громадами взяло на себе управління освіти і науки ОВА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button