Суспільство

«ЧеЗаРу» відключили від води

Колишній промисловий гігант – підприємство «ЧеЗаРа» – не хоче віддавати не лише зарплату своїм працівникам, але й сплачувати за комунальні послуги. Це наштовхує на думку, що невдовзі це підприємство взагалі може зникнути з економічної мапи міста.

Так, 11 лютого КП «Чернігівводоканал» провів відключення від холодного водопостачання приватного акціонерного товариства «Чернігівський завод радіоприладів». А вже 14 лютого в Господарському суді Чернігівської області було зареєстровано позовну заяву про стягнення боргу, інфляційних втрат і трьох відсотків річних на користь «Водоканалу» на загальну суму 344 330,26 грн.

Про це повідомляють у КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викинули на смітник: “чезарівців” обдурили з виплатами і вже не пускають на завод

Відключення «ЧеЗаРи» від холодного водопостачання для КП «Чернігівводоканал» стало вимушеним кроком. Останній платіж, який частково покрив заборгованість, було здійснено ще у листопаді 2018 року, але він погасив лише незначну частину боргу підприємства. Глибина заборгованості сягнула за сім місяців, а загальна сума боргу перевищила 300 000 грн.

Намагання налагодити діалог із боржником не дали результатів. Через це після письмового попередження «водоканалівці» змушені були вжити надзвичайних заходів, передбачених умовами договору.

Представники ПрАТ «Чернігівський завод радіоприладів» не тільки відмовились бути присутніми під час проведення відключення підприємства від водопостачання, але й не захотіли отримувати самого акта про відключення.

Ще статті по темі

Back to top button