Суспільство

Чи дотримуються облгази рішення регулятора

*Актуально

Партія «Наш край» звертає увагу уряду, що облгази продовжують відкрито ігнорувати рішення державного регулятора. Заради збільшення своїх прибутків продовжують «домальовувати» в платіжках незаконну доплату за газ.

Виявляється, що оператори газорозподільчих мереж, які належать газовим олігархам, після перевірок і всупереч рішенню НКРЕКП продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов – ту саму доплату, що визнана судом незаконною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із травня зросте ціна газу для населення

Нагадуємо, що минулого року НКРЕКП ухвалила рішення про заборону донарахування додаткових обсягів газу споживачам. Але облгази продовжують її нараховувати.

У «Нафтогазі» запевняють, що мають чисельні скарги від мешканців Вінницької, Волинської, Закарпатської, Запорізької, Чернігівської та інших областей на додаткові нарахування. У «Нафтогазі» зазначають, що у платіжках за березень не тільки донараховані обсяги за березень, головне – не був зроблений перерахунок із жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП.

«Наш край» нагадує владі – газових олігархів уже штрафували, їм погрожували, а вони собі продовжують дурити громадян та державу. Людям продовжують нараховувати за зайвий газ.

Партія закликає владу провести додаткову перевірку облгазів, чи виконуються рішення регулятора. У разі підтвердження порушень примусити зробити перерахунок і позбавити ліцензії порушників.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button