Суспільство

Чи готова Чернігівщина до опалювального періоду

Підготовка до стабільної роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області в осінньо-зимовий період 2019-2020 року відбувається відповідно до комплексного плану.

На сьогодні до початку опалювального сезону об’єкти теплопостачання готові на 78,2% (котельні — 78%, мережі — 78,3%). Для цього використано 25,2 мільйона гривень.

Про це повідомляють у департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації.

Ще понад 21 мільйон витратили на відповідні роботи у водопровідно-каналізаційному господарстві (готовність майже на 78%). Готові до холодів близько 80% об’єктів житлового фонду (використано 8,2 мільйона гривень) та більше 80% — соціальної сфери (загальноосвітні навчальні заклади — 80%, дошкільні навчальні заклади — 80,9%, заклади охорони здоров’я — 81,1%).

Комунальні підприємства запасаються посипковим матеріалом і реагентами (заготовлено 33,5 тисячі тонн). На 80% готова до роботи і відповідна техніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифне знущання: чому в Чернігові найвищі ціни на опалення

Найнижчі показники з підготовки житлового фонду на Варвинщині (50%) та в місті Чернігів (63%), теплового господарства — в Ічнянському районі (60%) і Талалаївському (46%), Парафіївській ОТГ (53%) та Вертіївській (60%), водопровідно-каналізаційного господарства — у місті Новгород-Сіверський (60%).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button