Суспільство

Чи можна купатися у чернігівських фонтанах?

У спеку чернігівські фонтани стають не лише декоративною окрасою міста, а й басейном для малечі. Та чи безпечне таке купання?

Медики стверджують, що різке охолодження може значно зашкодити організму. Є питання і щодо якості води.

Про безпечність водограїв в обласному центрі розповів керівник ТОВ «Строй Інвест Буд», що обслуговує їх, Роман Плеканчук:

«У фонтанах Чернігова вода з водопроводу. Постійно беруться проби на рівень рН. Втім, купатися у ній не можна. Адже, щоб вода не цвіла, проводять дезинфекцію, а ті хімічні речовини не є корисними. Крім того, до чаші потрапляє сміття, часто там купаються тварини та безхатьки. У фонтанах легко травмуватися. Найбезпечніший — пішохідний. Чаша там схована і вода не застоюється.

Біля музичного фонтану встановлена табличка, де зазначено, що купатися заборонено. Скоро таке ж звернення з’явиться і в парку афганців. Останнім часом там дуже багато дітей у воді, і батьки чомусь це дозволяють».

Джерело: «Час Чернігівський»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Дети будут лезть в фонтан 100% и дальше, и никакие таблички их не остановят. Поэтому обслуживающая компания ОБЯЗАНА предусмотреть мероприятия по обеспечению безопасности данных фонтанов для детей, в первую очередь пешеходного, поскольку к нему у детей максимальный доступ.

    1. 100% согласна.Везде в фонтанах в жару купаються дети и не только и ничего,а у нас нельзя,я считаю каждый должен сам для себя решать можно или нельзя и нечего запрещать…например в Киеве на Хрещатике все купаються и отлично,а у нас прямо преступление какое-то залезть в фонтан,где в законодательстве Украины есть пункт запрещающий делать это?правильно-проще чем обезопасить фонтан и сделать его общедостуным-запретить.

Back to top button