Суспільство

Чи можна жінкам ходити до церкви без хустки, в брюках і в особливі дні: роз’яснення священника

Люди, які навіть час від часу ходять до церкви, знають, що є певні вимоги до зовнішнього вигляду прихожан, так би мовити, відповідний дрес-код. Зокрема, зазначають, що жінкам не варто бути з непокритою головою та в брюках. Ось тільки хто так вирішив і чи дійсно варто дотримуватися таких традицій? Відповіді на ці запитання журналіст ЧЕline дізнавався в отця Романа, настоятеля Катерининського храму в Чернігові.

«Ні хустка, ні брюки до Царства Божого не ведуть. Але людина, яка збирається йти в церкву, відповідно й готується – зовнішньо та внутрішньо. Як тепер кажуть, згідно з дрес-кодом вдягається.

Але буває багато випадків, коли люди просто пішли прогулятися, а не до церкви. Але двері храму відчинені, і виникає бажання зайти. Звісно, це зробити можна і треба, оскільки на той час виникло таке бажання в душі, розумі та серці людини. Бо хто його знає, чи завтра прийде таке відчуття і чи буде можливість. Тому момент, коли жінка в брюках і без хустки, треба використати, аби благодать Божа доторкнулась до людини. Тож людина відчує цю благодать у своєму серці і радість велику зустрічі з Богом. І не треба боятися та соромитися заходити до храму без дотримання дрес-коду», – пояснює отець Роман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину приїжджав буддійський монах

Також він розповів, чи можна ходити жінкам до храму в особливі дні. Адже існують поради, що в такий час краще утриматися від відвідин церкви.

«Півтори чи дві тисячі років тому не було таких засобів гігієни, які є зараз. То раніше могло бути, що жінка залишала місце після себе. А святе місце не можна осквернити. Але ж зараз засоби захисту і гігієни такі, що ніхто після себе сліду не лишає.

Єдине, я не радив би жінкам у такі дні приступати до причастя. Хоча в разі смертної потреби це зробити навіть потрібно. Але якщо такої потреби немає, то варто зберегтися в ці дні від прикладання до ікон, мощів і причастя. Але до храму можна заходити і молитися також можна», – пояснив отець Роман.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button