Суспільство

Чи варто закривати ЗОШ №10 – думки користувачів Facebook

Остання сесія Чернігівської міської ради була присвячена ЗОШ №10. Принаймні, перші сесійні 2,5 години міський голова, батьки учнів школи, депутати і директори інших ЗОШ на високих тонах аргументували одне одному доцільність існування чи закриття навчального закладу.

Нагадаємо, на початку року 10-ту школу закрили через деформаційний шов, що утворився в прибудові зі шкільними туалетами. Як кажуть батьки, посилаючись на висновки експертизи, на ліквідацію руйнації необхідно усього 300 тисяч гривень, однак мерія називає іншу суму – це не один десяток мільйонів гривень, а відтак, ремонтувати школу не вбачає необхідності.

ЧЕline поцікавився у користувачів Facebook, що вони думають із приводу конфліктної ситуації навколо 10-ї школи.Сисенко

Альона Сисенко

Якщо чесно, мені складно щось сказати з цього питання, адже в цій ситуації я начебто обираю: або стати на бік батьків, або на бік міської влади. А яка насправді там ситуація – у цьому не можуть поставити крапку навіть кілька проведених експертиз.Йовенко

 

 Вадим Йовенко

Я проти закриття будь-якого навчального закладу, тим паче школи. Вважаю, що до проблеми треба підійти зважено і фахово й остаточно ухвалити правильне рішення.

РисьОля Рись

Вибачте, але не дуже хочу коментувати політику.

 

Сергій Гривкогривко

Закриття шкіл – це злочин проти громади. Бо в нас курс на зростання чисельності населення, ми підтримуємо народжуваність, ми мотивуємо створення сімей. А з іншого боку – закриваємо школи? Це абсурд. Треба раціонально підходити до вирішення цього питання, зберегти школу і провести всі необхідні відновлювальні роботи!

ЛазунОльга Лазун

Я вважаю, що 10-ту школу можна і треба ремонтувати. Я була там кілька років тому і бачила, що стіни вздовж сходів просто осипаються, але стан будівлі загалом не настільки плачевний, щоб закривати заклад повністю.

 

Ігор СтахСтах

Школа готує людину до життя, в якому від неї нічого не залежить: чи то вона один прутик, чи то віник. Дитина змалку повинна розуміти: вона – ніхто, якщо вона не син члена міськвиконкому. Діти членів міськвиконкому в 10-й школі не вчаться, а тому мерія вважає, що її треба закрити, щоб, так би мовити, школи знали своє місце.

Розуміючи це ще з дитинства, людина не матиме розчарувань у дорослому житті. Вона спершу буде розуміти, що є ганчіркою, об яку якийсь начальник витирає ноги, а не вільний птах. Це вбереже людину від розчарувань і депресій.

Школяр повинен розуміти, що для свого снування йому треба фігачити з ранку до ночі, а тому варто закрити не тільки десяту, а взагалі третину чернігівських шкіл й організувати в останніх навчання в 3-4 зміни. Школа повинна готувати до життя. Бюджет же заощадить колосальні кошти, на які в решті шкіл побудують басейни, ковзанки і Діснейленди

СинельникІрина Синельник

Закриття шкіл, на мою думку, має негативне значення для громади. Адже це означає, що ми не дивимося в майбутнє та підтримуємо ідею, що навчальні заклади не будуть потрібні через невелику кількість дітей. А що робити, коли місць в наявних школах не вистачатиме? Чи такого не може бути? Із садками в Чернігові таку практику вже проходили. Спершу закривали, а потім працювали над скороченням черг.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. только закрыть, а бабки дать на другие школы, там в округе куча школ, эта допотопная и маленькая. здраво мыслить надо .

Back to top button