Суспільство

Чого чекати українцям від погоди?

Синоптики  «Укргідрометцентру» обіцяють, що до кінця тижня на всій території країни потеплішає до 27-30 градусів.

22 липня, в п’ятницю, грозові дощі пройдуть практично по всій території України, крім заходу. У Чернігові дощитиме протягом дня. Фіксуватимуться короткочасні опади, а температура повітря не підніметься вище 22 градусів.

У Києві температура повітря підніметься до 19 градусів тепла. Також сильні дощі пройдуть на півдні, сході, центрі та півночі України. У південних областях, попри опади, температура повітря коливатиметься в межах 25-27 градусів, на сході – 21-23, на півночі – 19-22.

У суботу в столиці потеплішає до 25 градусів. Очікуються грозові дощі. Така ж погода, за повідомленнями синоптиків, буде на сході, півночі і в центрі України. На півдні також пройдуть сильні дощі, однак при цьому температура повітря буде в межах 27-29 градусів вище нуля.

Опади пройдуть і в деяких областях західної України. Мінлива хмарність очікується у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях та Ужгороді – на решті території пройдуть сильні дощі.

Атмосферний фронт, що, за словами синоптиків, пройшов через Україну і став причиною дощів і похолодання, до кінця тижня залишить територію країни.

24 липня в Україні потеплішає. Дощі пройдуть тільки в Луганській, Донецькій і Харківській областях, на решті території – мінлива хмарність. У Києві вдень повітря прогріється до 26 градусів вище нуля, на півдні – до 30-31 градуса, в центрі та на заході – до 26-28 градусів вище нуля. На сході України вдень буде 25-27 градусів тепла. У понеділок грозові дощі повернуться на захід України.

Ще статті по темі

Back to top button