Суспільство

Як не вигоріти професійно тепер знають чернігівські журналісти (Фото)

Журналісти входять до «групи ризику» тих працівників, для яких неминуче професійне вигорання. У той же час, це не вирок.

На цьому наголосила кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Децюк під час практикуму у хабі «МедіаБаза. Чернігів».

Синдром виявляється у депресивному стані, почутті втоми і спустошеності, утраті здатності бачити позитивні наслідки своєї праці, негативній настанові щодо роботи і життя в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нескорена молодь прикордоння і віра в перемогу: стиль активного життя Анастасії Камко

Тетяна Децюк розказала чернігівським журналістам, що найголовніше — відвести роботі належне місця у житті, а саме – не більше 8 годин на добу. Також, 8 годин має складати здоровий сон і 8 годин – активний відпочинок.

Чернігівські медійники ознайомилися із дихальними практиками, дізналися кілька вправ для перезавантаження мозку і навчилися, як правильно відпочивати від роботи, аби у понеділок йти зарядженими і готовими до виконання редакційних завдань.

«У нинішній надзвичайно непростий час ми всі живемо в стресі. А професійне вигорання, на додачу, цю проблему ще поглиблює. Тому тренінг, який відбувся, дуже актуальний. Довідалася нові знання, здобула нові навички, зокрема зрозуміла наскільки важливі дихальні вправи, відпочинок і година тільки на себе щодня. Дякую тренерці і організаторам заходу за набутий досвід. Користуватимусь»,- зазначила Ірина Осташко, журналістка інтернет-видання «Челайн».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button