Суспільство

Чому кожний п’ятий українець обирає професію тестувальника ПЗ?

Багато з нас вже чули про привілеї бути айтішником в Україні, перспективи на майбутнє та престижність цієї сфери. Але, більшість при роздумі про те, щоб долучитись до лав IT-сфери відповідають, що це занадто складно, довго вчитись та й взагалі писати код — для вундеркіндів.

Ми хочемо спростувати ці міфи та розібратись у професії, яка не потребує попередньої підготовки, певних здібностей, творчої жилки і аналітичного складу розуму. Сьогодні поговоримо про тестування програмного забезпечення — найпростіша професія в IT.

Швидка аналітика ринку професії тестувальника ПЗ.

Перше, на що потрібно звернути увагу — це кількість запропонованих вакансій для тестувальників різного рівня. Щоб порівняти як швидко можна знайти роботу на початку, та як швидко зростати по кар’єрі. Наступним етапом потрібно проаналізувати конкуренцію: переглянути кількість резюме на вашу посаду та співставити з кількістю відкритих вакансій.

Що досить важливо, передивитись заробітні плати у вакансіях, щоб вони співпадали з вашими очікуваннями. Здебільшого, це головне, що спонукає людей змінювати звичайні професії на IT-сферу, оскільки в IT вони значно більші.

Курси QA — найбільш легкі до освоєння.

Якщо порівнювати тестування ПЗ та схожі за тривалістю навчання професії IT, наприклад аналітику та дизайн, можна зауважити деякі моменти. Для дизайну буде потрібно вивчати складні інструменти, мати смак до естетичного відтворення побажань клієнта, а також частково розумітись у образотворчому мистетстві. Для аналітики навпаки потрібні хороші знання з математики, вивчення Excel та інших важливих не менш складних програм для створення аналітичних баз та систем.

Щодо тестування, то для оволодіння цією професією не потрібно попередньої підготовки, а QA курс здебільшого складається з вивчення систем комунікації з командою проєкту, ведення не надто складної документації, теорії тестування та легких інструментів для фіксації помилок. Єдина важлива умова для тестувальника — бути уважним та зосередженим у роботі.

Де шукати хороший QA курс?

Щоб обрати дійсно хороший QA курс, слід звернути увагу на “обіцянки” школи стосовно програми та навичок, які ви отримуєте натомість. Програма курсу має бути розвернута, прописані всі теми, які надає куратор на навчанні, щоб майбутній студент мав змогу переконатися у якості освіти.

Якщо Курси QA обіцяють легкий старт після навчання, то це має бути чимось аргументовано. На сьогодні існує сильна конкуренція у професії тестувальників, оскільки вона вийшла на новий рівень. Тестувальникам збільшують заробітні плати, тож охочих стає значно більше. Курси qa мають забезпечити допомогу у працевлаштуванні, надати ментора (куратора), якій буде відповідати на всі важливі для вас питання. По можливості на базі школи має бути рекрутер, який надає інформацію як скласти хороше резюме та підготувати до співбесід. У школі IT Testing School пишаються тим, що більш ніж 80% випускників працевлаштовуються в перші місяці після закінчення школи. Та вважають, що все залежить від куратора, вміння саме навчити студента використовувати знання на практиці. Конкуренція у тестуванні ПЗ досить велика, але тих, хто дійсно бажає працювати, бути відданим професії та хоче стати найкращим — одиниці. А саме таких обирають працедавці у свої команди. Бути складовою IT-спільноти — мати надійне майбутнє. І тестування — дійсно найлегший старт до нього.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button