Суспільство

Чужих дітей не буває: святкова мандрівка до зоопарку (Фото)

В Україні зареєстровано понад 73 тисячі дітей-сиріт. Це на порядок більше ніж в країнах Європи. З різних причин дітки залишаються без батьків і опіки в різному віці: більше 52,6% з них стають сиротами за рішенням мам, близько 28% хлопців знаходяться під опікою родичів, приблизно 13,4% діти — з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть їх виховувати, і тільки 6% можуть бути усиновлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові дітям-сиротам вручили ключі від власного житла (Відео)

Цим діткам не вистачає тепла, того сімейного затишку, про який вони мріють. Саме тому безліч організацій по всьому світу дарують їм радість і позитивні емоції, щоб хоч якось компенсувати ту батьківську любов, якої вони так потребують.

фото 1

У Чернігові достатньо компаній, що допомагають дітям, але не так багато, як хотілося б. Деякі з них надають благодійну допомогу матеріально, або організовують розважальні події. Наприклад ТРЦ «МЕГАЦЕНТР» вже декілька років поспіль проводить різні заходи для дітей з місцевого реабілітаційного центру. Цей рік не став винятком. До Міжнародного дня захисту дітей співробітники ТРЦ і діти вирушили в Менський зоопарк. Цікаво, що зоопарк міста Мена розрісся з маленького зоокуточка, який організував в своєму будинку місцевий житель, і з часом переріс в приватний зоосад, а потім набув загальнодержавного значення. Сьогодні він займає площу майже 3 га. Тут мешкає близько 560 тварин, більше, ніж 120 видів.

фото 2

Найбільший інтерес маленьких відвідувачів викликали примати (мавпочки Василь і Ніна), які граються, як діти, а також тигр, лев, бурі ведмеді, бізони, антилопи Німогау, верблюд, крокодили і пітони. Дітлахи різного віку люблять дивитися мультфільми з тваринами і уявляти їх великими, неймовірними, чудовими жителями джунглів, тому вони були в захваті від побаченого в живу і прокоментували поїздку в такий спосіб:

Микита, 8 років

«У зоопарку мені дуже сподобалося, а особливо Дедпул, який приходив з нами гратись».

Андрій, 10 років

«Зоопарк мені дуже сподобався, ми дивились на різних тварин, гладили кроликів, але найбільше мені сподобалося їсти полуничне морозиво».

Рома, 7 років

«Ухти! Це було круто. Я не зустрічав таких великих ведмедів тільки в мультиках, а ще були дуже смішні мавпи. Було весело».

Діма, 13 років

«Я дуже люблю коней і мрію покататися на них, в зоопарку вони всі великі, красиві, а ще я побачив маленького поні, він дуже красивий. Мені сподобалося морозиво і Людина Павук».

фото 3

Судячи з коментарів малечі, поїздка їм дуже сподобалася, а доказом цього було море щасливих посмішок.

Ще статті по темі

Back to top button