Суспільство

Дайте відсіч злу: що робити, якщо вам погрожують оборотні в погонах

Здавалося б після реформування правоохоронних органів до поліції не повинно виникати ніяких питань. Завдяки Революції Гідності міліцейське свавілля пішло в небуття і з’явилася справжня поліція, яка повинна служити народу, захищати народ від бандитизму і ловити злочинців. Але… Як кажуть, змінилася тільки вивіска.

Дуже часто люди стикаються з випадками ганебного поводження поліцейських: незаконно зупиняють автомобілі, незаконно влаштовують «рейди», застосовують фізичну силу проти невинних беззахисних громадян, погрожують, вимагають гроші тощо. Ви самі можете продовжити список цих «подвигів», адже, ймовірно, що і ви стикалися із такими випадками. Дуже часто ці злодіяння, як би це парадоксально не звучало, є виконанням наказів керівництва.

Яскравий приклад, про який ми вже повідомляли, – нещодавно поліція влаштувала ганебне політичне «полювання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нацьковані»: на Чернігівщині знову з’явилися оборотні в погонах

Хоча, як відомо, поліція має бути поза політикою. «Реагуючи» на «анонімний» телефонний дзвінок стосовно нібито підкупу виборців штабом одного із кандидатів у президенти, поліція провела серію ганебних наскоків на працівників штабу. Правоохоронці сформували список номерів автомобілів людей, які працюють у штабі, і влаштувала цинічне протизаконне полювання на цих осіб.

В різних районах області, навіть не маючи на це елементарного права, поліція зупиняла ці автомобілі й здійснювала «обшук».

Безумовно, жодних фактів підкупу не було і поліція нічого не знайшла.

Це явище нагадує «роботу» проплачених бандитських формувань. Невже поліція перетворюється на міліцію часів Януковича?

Є всі підстави так стверджувати. Адже маємо безліч таких ганебних випадків. Іноді такі «подвиги» вилазять боком і правоохоронцям доводиться відповідати перед законом. Найсвіжіший випадок – нещодавно слідчий Чернігівського відділу поліції ГУНП в області отримав реальний термін покарання. Прокуратурою області підтримано обвинувачення стосовно слідчого Чернігівського ВП ГУНП у Чернігівській області у вчиненні злочину – вимагав хабар. Окрім того, прокуратурою у минулому році підтримано обвинувачення ще у двох кримінальних провадженнях, де за вироками судів працівників поліції засуджено за вчинення інкримінованих злочинів, а саме: проведення незаконних обшуків у приватних будинках у с. Єгорівка, Прилуцького району Чернігівської області та підроблення офіційного документу (протоколу огляду місця події).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчий Чернігівського ВП ГУНП отримав реальний термін покарання

Як бачите – справедливість таки є. І головне в цій історії наступне. Якщо ви стали жертвою поліцейського свавілля, вас незаконно зупинили поліцейські, вам погрожують, вимагають гроші – повідомляйте про ці факти прокуратурі. Не варто думати, що ви незахищені і ніхто вам не допоможе. Якщо поліцейський знехтував своїми святими цінностями – його місце у в’язниці.

Ще статті по темі

Back to top button