Суспільство

Депутат із Чернігова відрікся від Ляшка та судився з журналістами через фотографії

Повідомлення про ухвалене судове рішення: Апеляційний суд Чернігівської області 19.06.2018 року виніс постанову у справі №751/3058/17 за позовом депутата Деснянської районної ради від «Радикальної партії Олега Ляшка» Андрія Леоненка до ТОВ «ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП». Суд визнав недостовірною частину інформації, наведеної в публікації «Радикальні» маразми по-менськи: охороняти бюлетені прислали бійця-ляшківця» (від 28.04.2017). Зокрема, за результатом розгляду справи суд визнав недостовірною та такою, що зачіпає честь, гідність та ділову репутацію інформацію про те, що «Леоненко Андрій Володимирович заплямував свою репутацію скандалом навколо садівничого товариства «Грім-Віра», а також про те, що «на фото, яке зроблене в Мені кілька годин тому, ми бачимо Андрія Леоненка у компанії з «радикальними пончиками».

Від редакції ЧЕline

  1. «Правдоруб» Андрій Леоненко безпосередньо в судовій залі цинічно обдурював суд, свідомо намагався ввести в оману суд, відрікаючись від «Радикальної партії» і, зокрема, лідера Олега Ляшка. Депутат Деснянської райради у судовій залі запевняв, що не має жодного стосунку до «Радикальної партії» й Олега Ляшка безпосередньо. Тому редакції ЧЕline довелося наводити беззаперечні докази того, що Андрій Леоненко говорить неправду. Документи, які підтверджують факт балотування і належність депутата до фракції «Радикальної партії», надала Деснянська районна в місті Чернігові рада. Окрім того, на офіційному сайті районної ради вказано, що Андрій Леоненко – суб’єкт висування «Радикальної партії Олега Ляшка».
  2. Цікавим видається той факт, що в судовій залі Андрій Леоненко доводив, що інформація, зокрема про його приналежність до «Радикальної партії», принижує його честь і гідність.
  3. Андрій Леоненко божився, що інформація про його приналежний зв’язок до земельного товариства «Грім-Віра» заплямувала його репутацію. Тут ми нічого не будемо коментувати, натомість – пропонуємо уважно прочитати журналістське розслідування Олександра Гашпара під назвою «Садівниче товариство «ГРІМ-Віра»: передати землю у власність не можна відмовити», опубліковане на сайті «Події і коментарі». Висновок зробіть самі.
  4. Стосовно інформації про забезпечення порядку й охорони бюлетенів Андрієм Леоненком під час виборів у Мені, то основна мета публікації – показати, що люди не знають, як реагувати на депутата-радикала у формі поліцейського, який приїхав на вибори, участь у яких беруть представники його ж «Радикальної партії». Тобто виникає логічний дисонанс, коли люди не розуміють: чи то перед ними поліцейський, чи то депутат-радикал. Саме цей конфлікт статусів пана Леоненка і став підставою до опублікування зазначеного матеріалу.
  5. І наостанок про «фототоксичність». У публікації «Радикальні» маразми по-менськи: охороняти бюлетені прислали бійця-ляшківця» (від 28.04.2017) були додані фотографії і написано, що на світлинах Андрій Леоненко з «радикальними пончиками» (членами «Радикальної партії» Геннадієм Примаковим і Віталієм Гайдукевичем). Але пан Леоненко навідріз відмовився визнавати, що на фото він із «радикалами». Більше того, він заявив, що це формулювання принижує його честь і гідність! Тобто, за логікою Андрія Леоненка, йому знаходитися поряд із названими радикалами – соромно і, можливо, навіть небезпечно. А з ким насправді на фотографіях «правдоруб» Леоненко? Нехай це скажуть жителі Менщини, які дуже добре знають, які на вигляд Геннадій Примаков і Віталій Гайдукевич. Місцеві точно впізнають їх.

P.S. Депутат Леоненко зажадав від редакції 100 000 (сто! тисяч!) гривень за поширену інформацію (зокрема, про те, що він має приналежність до Радикальної партії), яка нібито завдала йому моральної шкоди та страждань. У цій частині судом було відмовлено в повному обсязі. Бачили очі, що купували!

Ще статті по темі

Back to top button