Суспільство

Десантники змінюють назву і форму

У листопаді українські Високомобільні десантні війська будуть перейменовані на Десантно-штурмові війська. Про це повідомляється на сторінці 79-ої десантно-штурмової бригади.

«Головна місія десантників – бути у всьому першими, бути кращими, бути на вістрі подій і виконувати найскладніші завдання – все це залишається актуальним для «крилатих піхотинців», – йдеться в повідомленні.

Окрім назви, певних змін зазнають елементи форми одягу та атрибутики. Причиною до таких змін стало те, що по ту сторону фронту – теж десантники у блакитних беретах.

«Ми повинні завжди тримати в пам’яті той факт, що з тієї сторони, звідки щодоби ведуться обстріли наших позицій, бойовики теж носять блакитні берети і теж називають себе десантниками. Усвідомте, що ми стоїмо на захисті своєї країни, а з іншого боку – агресор, який хоче позбавити нас державності. Теж в блакитних беретах. Ми повинні відрізнятися. Саме тому було прийняте рішення, яке багато кому видається спірним і вже спричинило дискусії у військовому середовищі. Але ж ми, десантники, пам’ятаємо, що наша сила – в дисципліні, в неухильному виконанні наказів і розпоряджень», – зазначають десантники.

«Ніхто не має наміру забути про блакитні берети. Це наша історія. Проте настав час змін. ВДВ замінять на Десантно-штурмовi війська у зв’язку із цiлями та принципами застосування таких пiдроздiлiв.

Також змiни вiдбудуться i у формi десантникiв, якi головним чином будуть схожими на традицiї подiбних пiдроздiлiв бiльшостi краiн свiту», – зазначив Командувач Високомобiльних Десантних вiйськ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Джерело: https://24tv.ua

Ще статті по темі

Back to top button