Суспільство

Директор чернігівського ринку дає в YоuTube уроки кулінарії (Фото)

Цікаво, весело та корисно. В Чернігові директор чернігівського ринку разом із вчителем організували відеоблог про цікавинки кулінарії. Один із них готує, інший говорить і дегустує. Йдеться про Олега Мороза, директора ринку «Нива», та заступника директора з виховної роботи ЗОШ №27 Дениса Домоцького.

Починалося все просто з душевних кулінарних посиденьок на водному судні, як автори відео називають його – «плоті».

«Ми на плоту постійно готуємо, а це вирішили зняти – може, комусь цікаво», – розповідає Олег Мороз, головний кулінар у цьому дуеті.

«З Олегом Володимировичем ми давно знайомі, і його кулінарні таланти давно відомі. І якось в один із теплих літніх днів, здається, в серпні минулого року, я взяв із собою на пліт фотоапарат і знімав процес приготування, а потім Олег Володимирович каже «Круто! Давай зробимо блог!»

Тоді, минулого року, «кулінари» зняли два відео, але сезон закінчувався і взимку вони просто спілкувалися про те, що та як зніматимуть.

«Спочатку ідея була знімати життя на плоту – відпочинок і так далі. Кулінарна складова була незначною. Зняли перший, другий випуск і стало зрозуміло, що краще на цьому (кулінарії) сконцентруватися і все», – розповідає Денис Домоцький.

Як пояснює Денис, на відео є певні недоліки – засвіти, наприклад, і так далі, але автори не ставили на меті робити все на рівні телебачення, ідеально. Проте намагаються щоразу удосконалюватися, додавати всілякі фішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Піца-рекорди: чим дивує світ звичайна піца

«Хочу сказати, що в україномовному сегменті YоuTube дуже мало таких передач. Формат двомовний. Олег Мороз розмовляє російською мовою, а я, Денис Домоцький – українською. Серед планів – повністю перейти на українську, ближче до нового року», – зазначає Денис.

Пліт вибрали тому, що й до цього він був місцем для відпочинку і творення кулінарних шедеврів.

12 випусків приготування смачної їжі вже відзняли. Сьогодні вийшов восьмий випуск.

Перший виставлений на публіку випуск був у червні цього року.

«У нас принцип такий: Олег Мороз готує, а я, Денис Домоцький – поговорити і поїсти. Можу сказати, як готує Олег Володимирович. Це насправді неперевершено. Це можуть підтвердити всі, хто коли-небудь куштував його страви», – розказує «ведучий» блогу.

Найближчою до серця стравою Олег Мороз називає кубанський борщ

«Він взагалі без м’яса, на одних овочах, тому він не застигає, там жиру немає. Їдять його холодним. Щодо загалом кулінарії… Я все життя готував. Жив сам після школи, одразу почав куховарити. Мені подобається це. Вдома готую і я, і дружина, всі готують. В кого є настрій, той і готує», – резюмує Олег Мороз.

Наразі «кулінарні відеоблогери» далеко в майбутнє не забігали. Все виходить спонтанно, експромтом. Просто роблять те, що подобається. Головне – весело. Про те, що буде далі з їхнім блогом, – не думали.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button