Суспільство

Діти з Чернігівщини поїдуть до Франції вивчати мову

Представники французької доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine приїхали на Чернігівщину, аби відібрати дітей для участі в освітньому проекті з вивчення їхньої мови. У конкурсі візьмуть участь вихованці Ніжинського НВК «Престиж», який уже п’ять років співпрацює з цією організацією, а також обдаровані діти міста. Як повідомили представники іноземної делегації під час візиту до Ніжина, після складання іспитів діти поїдуть на мовне стажування до північного регіону Франції – Лотарингії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині визначили найрозумніших учнів

У міській раді наголошують на важливості співпраці міста з державами Євросоюзу, оскільки в Ніжині є багато молоді, зокрема й студентів. Значний акцент у галузі освіти міста роблять на вивченні мов. Так, у НДУ ім.Гоголя готують майбутніх філологів.

«Українці обрали напрям – бути в сім’ї європейських народів. Добре, що ніжинці мають можливість брати участь у європейських програмах. Наше завдання – сформувати в дітей розуміння подальшого майбутнього», – наголосив, звертаючись до представників доброчинної асоціації мер Ніжина Анатолій Лінник.

Для французів така співпраця теж важлива. Вони висловили вдячність міській раді та дирекції НВК за можливість приймати ніжинську малечу у своїй країні.

«Велике задоволення приймати у Франції дітей, які мають можливість удосконалювати знання з мови та культури», – наголосив пан Даніель Бедделем, президент доброчинної асоціації.

Та Liouba Lorr’Ukraine співпрацює не тільки з Ніжином. Така ж робота проводиться з Черніговом і Меною. У її межах приблизно 100 дітей щороку з метою обміну відвідують Францію. Учні області демонструють найкращі результати з французької мови на олімпіадах. Є й ті, хто їде здобувати вищу освіту до Франції.

За матеріалами ніжинської міської  газети «Вісті»

Ще статті по темі

Back to top button