Суспільство

Медреформа в дитячій поліклініці Чернігова: басейн тепер платний

Чутки про те, що басейн у Чернігівській міській дитячій поліклініці №2 (вул. Рокоссовського) збираються закривати, почали поширюватися Черніговом ще в середині лютого. Зрештою занепокоєння переросло в відповідну петицію до місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа: чернігівці поділились враженнями від змін

Показово, що одне речення, в якому вмістилося все звернення щодо незакриття дитячого басейну (а заодно кабінету масажу та ЛФК), набрало потрібну кількість підписів за лічені дні. Петицію швидко підтримали 286 чернігівців за мінімально необхідних 250.

Не закрити, а за гроші

Однак у реальності ситуація трохи інша. Басейн не планують закривати. Але його переведуть виключно на комерційну основу. Ось що з цього приводу розповіла головлікар Чернігівської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова:

— Із 1 квітня басейн буде платний повністю. У нас немає відповідного пакета послуг. У пакетах є реабілітація, але дитячих процедур там жодних немає. Усе для дорослих. Отже, за нього нам не платитимуть. От і виходить, що люди, мабуть, що зароблять, на те й житимуть.

Водночас, як стверджує головний лікар, басейн хороший, відремонтований, функціонує нормально. Сьогодні безкоштовно в ньому займаються ті, хто має медичні показання (реабілітація після переломів, хронічний сколіоз тощо). У решти просять 35 грн благодійного внеску за кожне заняття.

Скільки коштуватиме?

Саме майбутню вартість відвідування басейну медик не назвала. Сказала лише, що питання опрацьовується. Однак приблизні цифри відомі.

— Є ж послуги різні: одні, наприклад, для немовлят, інші – для дошкільнят і так далі. Добре, якщо в 100 гривень вкладемося за одну процедуру. Я взагалі не прихильник того, щоб на дітях отак заробляли гроші. Така ситуація в країні ненормальна. Хто так робить щось, де таке бачено? – нарікає Ганна Якубова. – Дякуємо, звісно, що з бюджету виділили на оплату комунальних послуг гроші, хоч це не вноситимемо до вартості.

За виручені гроші збираються платити мінімальну зарплату та забезпечувати роботу басейну.

Джерело: 0462.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button