Суспільство

Дитячий еко-конкурс до Дня Десни «Я – дитина, збережу краплину!»

До найекологічнішого заходу Чернігівщини – Дня Десни – Деснянське басейнове управління водних ресурсів за підтримки громадської організації «За відродження Десни» оголошує дитячий творчий еко-конкурс «Я – дитина, збережу краплину».

З давніх-давен, з часів міфів і легенд люди вірили в те, що вода – це символ чистоти та життя. Завжди цінували чисту джерельну воду, як ту, що насичує енергією та здоров’ям, берегли водойми, біля яких жили. Цінували ті дари, які дає нам річка та вірили, що і в ній мешкають, окрім риб, істоти, дім котрих слід поважати. Продовжимо традиції: бережімо кожну краплинку води – одного з найцінніших ресурсів нашої планети.

Щоби допомогти річці, біля якої ти живеш та привернути увагу дорослих до проблем водойм, візьми участь у конкурсі «Я – дитина, збережу краплину». І ти матимеш можливість виграти один з чудових призів від ГО «За відродження Десни»: смарт-годинник чи пенніборд. Правила конкурсу прості:

1) Тобі має бути 5-12 років.

2) На березі річки (Десни, або будь-якої її притоки) проведи прибирання ділянки її берегової лінії від сміття (долучай до цього дорослих та сім’ї друзів).

3) Із зібраного матеріалу (побутового сміття: поліетилену, пластику, паперу тощо) створи композицію у вигляді мешканця водойми – справжнього чи уявного, річкового чи морського (риби чи русалки, рака чи кита). Зроби фото того, що вийшло в фіналі. А також збережи саму інсталяцію до завершення конкурсу.

4) Надішли фотографію своєї інсталяції (свого доробку) в готовому вигляді, а також коротку розповідь про себе (твоє ім’я, звідки ти, де навчаєшся, чим захоплюєшся, контакти — як з тобою зв’язатися) на електронну пошту за адресою [email protected] до 28 серпня (включно) цього року.

5) 31 серпня організатори конкурсу опублікують на сторінці цього заходу вибірку учасників, що потраплять до фіналу (від 4 до 10 учасників, в залежності від загальної кількості надісланих на конкурс робіт). Всі вони мають, поки триватиме фінал, надіслати чи передати до Деснянського басейнового управління водних ресурсів свої доробки.

6) Фінал триватиме до 4 вересня (включно) цього року. Протягом цього часу роботи учасників змагатимуться за два призи. Одного переможця, що отримає смарт-годинник, визначить журі конкурсу, а другого, котрий отримає пенніборд, оберуть користувачі мережі «Фейсбук» за допомогою вподобайок (лайків). Тож запрошуйте своїх друзів поставити вподобайку доробку, що їм найбільше сподобався.

7) 5 вересня цього року організатори конкурсу оголосять переможців дитячого конкурсу до Дня Десни.

115558515_3766329106726892_2400890034606168939_o

Довідково:

День Десни – свято засноване за ініціативи Деснянського басейнового управління водних ресурсів та ГО «За відродження Десни», за підтримки Державного агентства водних ресурсів України, Чернігівської ОДА та громадської ради при Держводагентстві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button