Суспільство

Для блокування російських сайтів немає грошей

Здійснення блокування українськими провайдерами російських сайтів, які потрапили під санкції, на сьогодні неможливе технічно.

Про це в коментарі інформагентству повідомив голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

«Станом на сьогодні це неможливо виконати», – сказав він.

Федієнко додав, що для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміна топології мережі.

Голова асоціації «Телекомунікаційна палата України» Тетяна Попова повідомила агентству, що теоретично технічно обмеження доступу до деякій кількості ресурсів можливе, але на практиці його буде легко обійти.

«Будь-який вид блокування (DNS, URL, IP-адреса та ін.) неефективний, а просунуті користувачі легко його обійдуть», – зазначила вона.

У той час директор із корпоративних комунікацій «Укртелеком» Михайло Шуранов заявив, що «Укртелеком» вже почав блокувати російські ресурси.

«Роботи вже розпочато. Вони проводитимуться поетапно та, за попередньою оцінкою фахівців, триватимуть від кількох діб до тижня», — додав Шуранов.

Миттєво на санкції відреагували у Росії. Там назвали це рішення»проявом цензури з політичних мотивів».

«Київський режим використовує всілякі силові методи впливу на своїх громадян: від заборони музики і літератури до військової агресії проти свого народу. Європа і США мовчать», – заявила представник МЗС РФ Марія Захарова.

У той же час в Кремлі заявили, що уважно відстежують ситуацію із санкціями Києва щодо ЗМІ, поки не готові говорити про санкції у відповідь, але не забувають про принцип взаємності.

У Кремлі також заявили, що вважають введені Києвом санкції проти російських юридичних і фізичних осіб «недружнім і недалекоглядним кроком».

Нагадаємо, Президент України ввів у дію рішення РНБО про блокування соцмереж «Вконтакте» та «Однокласники» та інших російських ресурсів на території України.

Джерело: Українська правда

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button