Суспільство

Для військових та членів їхніх родин у Чернігові діє проєкт «Плюс-Плюс»

У наш надзвичайно важкий час через постійний стрес, емоційне вигорання та інші психологічні проблеми особливої підтримки потребують родини військових.

Тож розрадити ці родини та трішки відволікти від  переживань за чоловіків і синів, які перебувають на фронті, у Чернігові покликаний проект «Плюс-Плюс».

«Цей проєкт діє уже давно, напевне, більше року. Він — для родин військових, як для жінок так  і   чоловіків: матерів, дружин, сестер і братів захисників. Для них відбуваються різні майстер-класи, психологічні зустрічі, є юридична підтримка. Навіть окрема лінія є для родин військових, де юристи консультують із будь-яких питань.

Також влаштовуємо різні поїздки по області і по місту екскурсії були. Це як підтримка родин військових у наш непростий час. Бо розуміємо, що дружинам і матерям складно чекати своїх чоловіків  і синів з війни. То наші заходи, як вдячність для них», — каже Наталія, адміністратор «Гончаренко центру» в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мовні вправи»: у громаді на Чернігівщині стартувала просвітницька  виставка

За її словами, родини охоче відгукуються на ініціативи, бо у такий спосіб вони трішки відволікаються від переживань.

«Вони самі навіть кажуть, що це для них – невеличке перезавантаження. Тож, як можемо, відволікаємо від думок, переживань і очікування.

Це цікава ініціатива, тим паче безкоштовна для цих родин. До того ж, у нас є група, де учасниці висловлюють свої думки, щоб вони хотіли: куди поїхати, які пам’ятки відвідати. По можливості, знаходимо ресурси, щоб це зробити», — зазначає адміністратор Наталія.

Надалі подібні заходи триватимуть. Родинам, які надалі бажають долучатися до майбутніх заходів в межах проекту «Плюс-Плюс», варто звертатися за номером телефону +380672761715. Один із останніх заходів, на якому побували родини захисники військових, – це поїздка на етнічний фестиваль «Балачки на рундуку», що відбувся на Менщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button