Суспільство

До Дня міста Чернігова ветеранам Другої світової буде видана грошова допомога

З нагоди 77-ї річниці з Дня вигнання нацистських окупантів з міста Чернігова ветеранам Другої світової війни буде видана одноразова грошова допомога за рахунок коштів міського бюджету.

Відповідне рішення ухвалили 17 вересня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани АТО можуть пройти безкоштовну професійну перепідготовку в рамках проєкту «Норвегія-Україна»

За словами начальниці фінансового управління міськради Олени Лисенко, відповідно до доручення міського голови, а також звернення міської організації ветеранів України, матеріальна допомога буде надана 90 учасникам бойових дій тих років та 4 партизанам на загальну суму 94000 грн.

«Дай Бог їм здоров’я! Це наші Герої – ветерани, які пройшли горнило війни. Поки вони з нами, ми ще можемо вважати себе дітьми, а вони — наші батьки та діди. Низький їм уклін!» – підкреслив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Цим же рішенням на виконання відповідних міських Програм також виділено матеріальну допомогу 200 мешканцям міста на загальну суму 371295 грн. А саме:

  • 80 громадянам – 64400 грн — як надання допомоги на лікування тяжких захворювань, операції та у зв’язку з тяжким матеріальним становищем;
  • 13 громадянам – 13000 грн — надання допомоги учасникам АТО;
  • 1 громадянці – 5000 грн — клопотання депутатів Чернігівської обласної ради;
  • 106 громадянам – 288895 грн — у рамках Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами Чернігівської міської ради на 2020 рік.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button