Суспільство

До сільських шкіл Чернігівщини підведуть інтернет

Президент України Петро Порошенко наступного року ініціює підключення сільських шкіл до інтернету, модернізацію опорних шкіл і придбання шкільних автобусів.

Про це Гарант заявив сьогодні, 12 листопада, під час свого виступу на засіданні Ради регіонального розвитку.

«Сільські амбулаторії – не єдиний внесок держави в розвиток сільських територій. Я ініціюю виділення наступного року трьох мільярдів гривень на підключення сільських шкіл до інтернету, на модернізацію опорних шкіл, на придбання шкільних автобусів», – зазначив Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці поїхали до Президента

«Бо якщо ми тягнемо інтернет для телемедицини в сільській медицині, очевидно, що і сільрада, і школа повинні точно мати високошвидкісний інтернет», – додав він.

Президент також наголосив на важливості збільшення субвенції на інклюзивну освіту.

«Наполягаю на збільшенні субвенції на інклюзивну освіту до одного мільярда гривень. Бо взагалі вирішувати проблеми інклюзивної освіти почали лише зараз, в останні три-чотири роки. До цього такі діти, які є рівними членами суспільства, були кинуті напризволяще. І сьогодні влада нарешті опікується проблемами безбар’єрності, опікується особливостями освіти. І, безумовно, що ми повинні забезпечити продовження цього курсу, і ця сума, порівняно з поточним роком, майже подвоїться», – наголосив Петро Порошенко.

Ще статті по темі

Back to top button