Суспільство

Дуб і береза зрослися між собою на території Мезинського НПП

Біля Солов’їного озера зрослися між собою стовбурами дуб і береза. Дивне дерево росте на території Мезинського національного природного парку між Монастирським і Рихлівським ставками. Про дивне природне явище ми розпитали чернігівського еколога Юрія Карпенка. Як з’ясувалося, це явище не таке вже й рідкісне.

«Якщо два дерева знаходяться поряд, то потовщуючись вони можуть зростатися. І є багато випадків, коли ці дерева зростаються в, так би мовити, один дует. Здебільшого зростаються дуб із сосною, також можуть зростатися листяні дерева», – зазначив у коментарі ЧЕЛАЙН Юрій Карпенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли та небезпека життя на прикордонні: ситуація в Корюківському районі

Проте такі деревні новоутворення може створювати і сама людина.

«Люди можуть самі таким чином висаджувати дерева, а потім шукати в цьому певні культурологічні аспекти. Наприклад, два зрощені дерева трактують як символ одного кохання на все життя. Крім того, в декоративному садівництві використовують такий варіант посадки дерев для різних незвичних композицій. Також, коли людина володіє невеликою територією, то хоче мати на ній різні породи дерев. Є таке поняття, як букетна посадка в декоративному садівництві, в дендропарках. Такі види насаджень почали виникати ще з ХVIIІ століття і стали вже традиційними. Але це все взято було з природи. Природа фактично підказала людині, як можна зробити щось просте –  оригінально та незвично», – пояснив Юрій Карпенко.

Оксана Замятіна

Фото – Мезинський НПП

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button