Суспільство

Дві випускниці зі Сновська за результатами Національного мультипредметного тесту набрали максимальну кількість балів – 200

На долю українських дітей випало надскладне і недитяче випробування війною. Але навіть в умовах постійних загроз, обстрілів і повітряних тривог наші діти старанно вчаться та демонструють високі результати. Бо добре розуміють, що майбутнє – за освіченими, фаховими і розумними людьми, які розвиватимуть Україну.

У Сновському ліцеї №1 неабияк пишаються випускницями 11-А класу Анастасією Кривенко та Євгенією Гайдук, які за результатами НМТ набрали максимальну кількість балів – 200! Анастасія – з української мови, Євгенія – з англійської. І це зважаючи на те, що весь навчальний рік у закладі був дистанційним.

Громада розташована в зоні бойових дій, тому така й форма навчання, що не стала новою чи несподіваною для вчителів і школярів. Дистанційно навчатися тут звикли ще з часів пандемії COVID-19. І платформа дистанційного навчання створена в 2020 році.

«На цій платформі ми працюємо до сьогодні. Вона зручна, бо зібрано всі курси, для всіх класів, з усіх предметів. Ми всі уроки намагалися проводити у синхронному режимі, коли вчитель і учні одночасно знаходяться перед камерою. Але не завжди могли це робити через повітряні тривоги, відключення електроенергії взимку, однак десь 90% уроків відбувалися в синхронному режимі. 

Також у нас є електронні журнали і щоденники, що позитивно вплинуло на комунікацію між навчальним закладом і батьками, які в будь-який момент могли зайти та подивитися, як навчаються діти.

Вчителі завжди були на зв’язку, окрім дистанційної платформи, використовували інші способи зв’язку. Бо були випадки, що через слабкий сигнал інтернету діти не могли завантажити завдання, які треба виконати, чи зайти на платформу», – розповідає Алла Єрмоленко, директорка ліцею, заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук.

Але попри те, що навчальний заклад рік працював у дистанційному форматі, результати має дуже вагомі. Окрім уже згаданих дівчат-випускниць, які склали НМТ на 200 балів, заклад пишається п’ятьма золотими медалістами і двома срібними. Є досягнення і в різноманітних конкурсах, у змаганнях. Це Всеукраїнський конкурс з української мови імені Петра Яцика, український мовно-літературний конкурс ім. Т.Г. Шевченка, на яких ліцеїсти здобули дипломи обласного рівня. Мають перше місце в області в секції «Філософія» в Малій академії наук.

Примітно, що високі досягнення не тільки в учнів, а й у вчителів.

«Двоє наших вчителів стали переможцями обласного етапу конкурсу «Вчитель року». Це Ярослав Бондаревський, який зайняв перше місце в номінації «Фізична культура», і вчитель початкових класів Людмила Горбач, яка стала лауреатом цього конкурсу. Вчитель фізичної культури Ольга Карпенко вже давно співпрацює з громадською організацією juniorS, якою опікується Олександр Педан. І ось у травні наш навчальний заклад брав участь у встановленні національного рекорду під час проведення всеукраїнської онлайн-руханки. Торік Ольга Карпенко теж брала участь у встановленні національного рекорду. Тоді вчителі фізкультури одночасно проводили онлайн-урок по всій Україні.

Також ми пошили найбільшу хустку в Україні – 3,5 м на 3,5 м – до Дня української хустки.

Словом,намагалися працювати, організовувати якісний освітній процес», – зазначає Алла Єрмоленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи отримає 200-літній панський маєток на Чернігівщині друге життя?

Про талановитих випускниць, які склали НМТ на 200 балів директорка відгукується надзвичайно позитивно. Називає дівчат розумницями, активістками, сильними ученицями. Ці учениці завжди відповідально і старанно готувалися до уроків, тому й здобули такі висоти.

«Анастасія Кривенко, яка склала на 200 балів тест з української мови, – золота медалістка. Всі роки навчання у школі вона – відмінниця, має багато перемог у різних конкурсах із української мови. Це предметна олімпіада, щоправда, цьогоріч ми в ній участі не брали через те, що перебуваємо в зоні бойових дій. Але торік Анастасія стала призером обласного етапу предметної олімпіади з української мови. Так само вона – призер обласного етапу мовних конкурсів ім. Шевченка, ім. Петра Яцика і всеукраїнського марафону з української мови. Анастасія вже давно поглиблено вивчає українську. Це все вона робила під керівництвом талановитої вчительки української мови Оксани Петрівни Коржавіної, яка, до речі, є класним керівником 11-А, де навчаються Настя і Женя», – розповіла директорка ліцею.

Анастасія Кривенко підтверджує, що з першого класу була відмінницею навчання, а з 5-го класу вже брала участь в олімпіадах. 

«Мені допомагала Оксана Петрівна – це наш класний керівник, вона мене готувала до олімпіад, у школі матеріал дуже зрозуміло пояснювала. Приносила нам тести, подібні до ЗНО, ще коли не було НМТ. За рік до НМТ я дивилася різні відеоуроки, повторювала матеріал. І тому в мене вийшов такий результат. За ним стоїть велика праця. Якщо своєчасно все вчити, а не намагатися надолужити за рік до НМТ, то все буде добре. Навчатися цей рік було важкувато, бо я ще на історію ходила, то й там треба було виконувати роботи. А ще ж була математика й інші предмети. Тож навантаження суттєве, але все вийшло. Я маю високий бал з української мови, але хочу пов’язати життя з вивченням англійської мови», – повідомила Анастасія.

Анастасія

Євгенія Гайдук теж має дуже хороші оцінки з навчальних предметів, особливо з англійської мови. Дівчина дуже старанна, відповідальна і талановита, завжди має свою думку й може обґрунтовано її донести до інших. До речі, англійську в ліцеї 11-А викладала Ірина Анатоліївна Гладченко, яка традиційно залучає дітей до різноманітних міжнародних проєктів. І діти демонструють суттєві результати.

«Готувалася я разом із репетитором з 9 класу, а в 11 класі у мене був вже інший репетитор. І ми працювали не заради підготовки до ЗНО, а просто для покращення мого рівня англійської. То в мене були регулярні заняття. Коли я вже прийшла на НМТ, то тест для мене не був дуже важким. Я сказала б, що середньої складності. Але що склала його на 200 балів, навіть сама трішки була здивована, бо деяких слів я не знала і не була впевнена, що відповіла правильно. Але, на щастя, все добре», – зізнається Євгенія.

Євгенія

Подальшу долю вона планує пов’язати з англійською і вже вирішила, куди подаватиме заявки на вступ.

«Наприклад, на такі спеціальності як міжнародні відносини, міжнародне право. Звісно, сподіваюсь, що вступлю. І оскільки з англійської в мене найвищий бал, то це для мене – великий плюс.

Навчатися цей рік було складно, особливо на початку року важко було увійти у навчальний ритм, зокрема на дистанційці. Також у мене вдома регулярно вимикали світло. Тому взагалі було дуже важко. Я не завжди встигала робити домашні завдання. Або доводилося прокидатися раніше, аби встигнути все зробити, або чекати до ночі, поки включать світло і хоч щось з уроків підготувати», – розповіла дівчина.

Дійсно, навчальний рік видався непростим. Але якщо діти талановиті, мають жагу до знань і мріють про блискуче майбутнє, то завдяки старанності та розуму можливості з’являться. А 200 балів із НМТ стануть неабияким аргументом під час вступу до омріяного вишу. Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button