Суспільство

Ексклюзивний хенд-мейд і вірші: стиль життя творчої сіверянки

Якщо людина знайшла справу до душі, її можна вважати щасливою. Бо хобі – це панацея від поганого настрою, негативних думок та й узагалі улюблені заняття розкривають нашу суть, показуючи, ким ми є насправді.

У героїні нашої сьогоднішньої розповіді Ганни Колесової кожен день наповнений творчістю й улюбленими справами. І це такий спосіб життя, від якого вона отримує задоволення. Бо відведений кожному з нас час не настільки довгий, щоб марнувати його на нелюбиму роботу чи жити за кимось вигаданим сценарієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишиване хобі: коропська майстриня має колекцію із понад двохсот експонатів

«Це те, чого мені насправді хочеться. Що більш цілісно сприймаю життя, то більше відкриваю в собі щось», – пояснює дівчина.

Творчі заняття в Ганни різнопланові. Серед них важливе місце займає поезія.

Між тим, свої творіння вона відкрила для інших людей усього кілька років тому. Імовірно, через ще дитячі страхи отримати несхвальні оцінки.

«Вірші почала складати в дитинстві, причому нікому їх не показувала, багато років писала «в стіл». Мабуть, так було треба. Але кілька років тому почала публікувати твори в інтернеті. І відбулась цікава річ: коментарі під ними стимулювали до написання нових віршів, яких написала вже багато», – зізналась Ганна.

«Вірші для мене – це така арт-терапія. Вони лікують, упорядковують певну внутрішню проблему. Водночас вірші не розказують прямо про думки або проблеми автора. Точніше, бувають й такі, наприклад, про кохання чи філософські роздуми, але частіше це фантазії, вигадані образи. В мене є вірші на різні теми – про творчість, рукоділля, з весняними та казковими мотивами тощо… Зрозуміло, що це також відображає мій внутрішній світ. А от писати на «задану тему» ніколи не вдається», – розказала Ганна.

Є мрія писати прозові твори. Це захоплення з’явилось нещодавно, але родом також із дитячого захоплення читанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстриня чаю: жителька Чернігівщини створює авторські екочаї з корисного різнотрав’я (Відео)

«Книжки – це те, що складає внутрішній світ людини (настрій, стан) упродовж деякого періоду, поки читає, і деякий час після… Тому я обираю для читання ті книжки, в яких є глибина думок, над якими можна замислитись і водночас такі, які мають яскраві образи та атмосферність. Як у бібліофіла, у мене завжди була потаємна мрія щось написати самій. В безінтернетовому дитинстві вела щоденники, любила щось записувати, але ніколи не наважувалася, наприклад, сісти й написати оповідання. Завжди щось блокувало цю мрію – страх, що вийде щось не таке класне, як в улюблених письменників, щось дуже банальне. Зараз долаю цей блок – починаю, пробую… Зокрема написала кілька фентезі-оповідань – події одного з них відбуваються саме в Чернігові», – сказала дівчина. Їх можна знайти на одній із найкращих в інтернеті україномовних платформ «Букнет». https://booknet.com/anna-kolesova-u717642

Окрім письмових практик, Ганна має й інші не менш творчі захоплення – рукоділля. Тож, буває, на різні свята друзям чи рідним дарує ексклюзивні подарунки, наприклад, блокнотики в особливих плетених чохлах.

Серед плетених робіт дівчини є й інші практичні речі, зокрема, домашні капці, які особливо приємно одягати, коли на вулиці прохолодно і хочеться зігрітися.

Позначилася на творчості і коронавірусна тенденція: в арсеналі індивідуального захисту Ганни є плетені маски. Свої роботи вона презентує на сторінках в фейсбуці https://www.facebook.com/A-nitochka-2772759029416105/?modal=admin_todo_tour та інстаграмі https://www.instagram.com/annaanitochka/

Звісно, це ще не повний перелік усіх робіт творчої особистості. Розповідати історію кожної речі можна довго. Нині ж головне, що на досягнутому Ганна зупинятися не збирається. Тож попереду в неї ще багато-багато віршів, оповідей та ексклюзивного хенд-мейду.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button