Суспільство

Експортери олійних культур потребують підтримки

*Актуально

Депутати від партії «Наш край» у Корюківській міській раді ініціювали звернення до парламенту щодо захисту інтересів сільгоспвиробників, які займаються вирощуванням та експортом олійних культур. Як повідомила секретар Корюківської міської ради Світлана Олійник (обрана від партії «Наш край»), відповідне звернення прийнято на черговій сесії міської ради.

«Наш край» вирішив звернути увагу на потреби сільгоспвиробників та захистити їхні інтереси. Нашу ініціативу одноголосно підтримали інші депутати», — зазначила вона.

Згідно з документом, депутати Корюківської місьради закликали народних депутатів України підтримати законопроект № 7403 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування ПДВ операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці 54-ої бригади отримають допомогу

Через зміни у законодавстві сільгоспвиробники можуть втратити можливості відшкодування ПДВ до 2021 року. А невідшкодування податку на додану вартість при експорті олійних культур означає, що при їх вивезенні за кордон експортер буде зобов’язаний відносити податковий кредит з податку на додану вартість, який виникає при закупівлі відповідних культур у виробників, на витрати, що спричинить падіння закупівельних цін на ці культури і призведе лише до росту доходів олігархів – власників переробних підприємств за рахунок нанесення збитків аграріям. Крім того, скасування відшкодування податку на додану вартість при експорті відповідних культур є грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписанні Угоди про Асоціацію з ЄС.

«Ми, депутати Корюківської міської ради, переконані, що прийняття законопроекту №7403 забезпечить недопущення завдання збитків аграріям, які займаються виробництвом олійних культур, та сприятиме зміцненню репутації України як надійного торгового партнера», — наголошується у тексті документу.

Прес-служба обласна організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button