Суспільство

Екстремальні канікули: для дітей організовують вишкіл у лісах Чернігівщини (Фото)

Виживання в дикій природі, основи домедичної допомоги, орієнтування на місцевості, стрільба з лука та пневматичної гвинтівки – навички, якими володіють не всі дорослі. Проте Чернігівська область межує з країною-агресором і, на жаль, ці вміння можуть знадобитися не лише дорослим, а й підліткам. Тому Громадська організація «Юнацький Корпус» уже шостий рік проводить літнє таборування, де діти віком від 12 до 17 років не просто відпочивають, а й здобувають корисні знання та навички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користування зброєю, перша медична допомога та дух суперництва: «Доброволець FEST» у Чернігові (Відео)

Національно-патріотичний табір «Азовець: Північний Корпус» – це вишкільний табір, де діти проводять 12 днів із максимальною користю. Проживають у наметах і майже не користуються телефонами. Є лише пів години на день, щоб зателефонувати батькам і друзям. Програма побудована так, аби діти розвивали свою фізичну форму, витривалість, спритність, а також вміння критично мислити. Крім того, хлопці та дівчата вчаться взаємодопомоги, побратимства, відповідальності. Є також і час на розваги та відпочинок: лазертаг, скеледром, квести, ігри та пісні біля вечірньої ватри.

А загалом, за словами батьків, діти повертаються додому самостійними та більш дисциплінованими.

Найстаранніші учасники табору беруть участь у Всеукраїнських змаганнях «Сильна нація» і Міжнародній акції «Нащадки вільних», де демонструють, чого навчилися протягом таборування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button