Суспільство

Естонці та фіни співпрацюють із чернігівським заводом

Днями до Чернігова для вирішення питань із подальшої співпраці у сфері оборонпрому прибув естонський аташе з питань оборони Рісто Лумі та перший секретар із питань оборонної політики Посольства Фінляндії в Україні Юхою Пікканен.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Чернігівські владці обговорили з гостями й плани щодо налагодження взаємодії у сфері культури, зокрема туризму.

Цього ж дня іноземні гості ознайомилися з роботою ПП «171-й Чернігівський ремонтний завод». Варто зазначити, що Естонія вже купувала техніку з чернігівських цехів. Сьогодні ж більш докладно говорили про виробництво важких механізованих мостів ТММ-ЗМ на базі модернізованого автомобіля КрАЗ.

До складу ТММ-3М входять чотири прольоти, довжина кожного — 10,5 метра. Отже, міст здатен перекривати водні перешкоди завширшки 40 метрів і завглибшки до 3 метрів. Водночас механізм може витримувати навантаження до 60 тонн. Нині підприємство активно співпрацює з провідними науково-дослідними установами України в напрямі збільшення цієї характеристики до 70–80 тонн.

Кожна з машин, що входять до складу важкого механізованого мосту, успішно пройшла випробування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button