Суспільство

Фахівці назвали причини маловоддя на річках басейну Десни

Основною причиною маловоддя на річках басейну Десни є кліматичні зміни.

Про це повідомляє Деснянське басейнове управління.

Зокрема, сухе посушливе літо та тепла осінь, незначна кількість опадів, які суттєво не вплинули на збільшення водності річок, і як наслідок – погіршення водогосподарської обстановки аж до втрати водотоку та пересихання річок.

Додамо, що днями в соцмережах поширилась інформація щодо низького рівня води на ділянці між селами Омбиш і Плоске Борзнянськокого району та біля м.Ніжин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка Десна віддаляється від Чернігова на кілометри

«Річка Остер на цих ділянках виконує функцію магістрального каналу меліоративної системи «Остер – ІІІ черга». Для зарегулювання води в каналах побудовано водопідпірні та водорегулювальні споруди, які обслуговуються Борзнянським МУВГ і Ніжинським МУВГ.

Сьогодні запірно-регулююча арматура гідротехнічних споруд залишається закритою, але суттєво вплинути на підняття рівня води не може, оскільки відсутній природний приток води», — зазначається в повідомленні управління.

Як зазначають фахівці, стабілізацію ситуації в басейні річки Остер можна очікувати навесні, коли за рахунок весняного стоку водогосподарники зможуть закумулювати необхідну кількість води та наповнити водою зарегульовану частину річки Остер.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button