Суспільство

Фінансова дискримінація: чиновники Чернігівщини не дають грошей для ФСТ

Функціонери фізкультурно-спортивних товариств області організували брифінг на тему «Робота фізкультурно-спортивних товариств в сьогоднішніх умовах». На ньому обговорили головні напрямки роботи, досягнення та проблеми з фінансуванням.

Із 2017 року коштів з обласного бюджету взагалі не виділяли. А в бюджеті на 2018 рік кожному ФСТ виділили по 100 тисяч гривень на проведення оздоровчих і спортивних заходів. Хоча кошти отримали не всі, а тільки «Динамо» та «Колос». Інші – «Спартак» та «Україна» – лишились осторонь.

Сергій Павленко, член ради ЧОО «ФСТ «Україна»: «Всі чотири товариства не фінансуються. Хоча в законі передбачене фінансування. Передбачене і зобов’язанням Кабміну перед нами, відповідно до статті 89 п.6 Бюджетного кодексу України, фінансова підтримка фізкультурно-спортивних товариств здійснюється з обласного бюджету. На це виділяють кошти, але не зрозуміло, куди вони зникають…»

Спортивні функціонери наголошують, що чиновники не забувають виплачувати собі заробітну плату, а от фінансувати спорт, хоч це також їхній обов’язок, забувають. А щоб не робити цього, знаходять усілякі бюрократичні перепони. Особливо нарікають на безпосереднього розпорядника «спортивними» грошима – департамент сім’ї, молоді та спорту та його очільницю Ніну Лемеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не гірше ніж у столиці: у Сновську осучаснили спортивну школу та стадіон

По районах області деякі осередки ФСТ виживають за рахунок допомоги від місцевої влади.

Сергій Гамалій, директор ДЮСШ із веслування на байдарках Чернігівської обласної організації ФСТ «Україна»: «Розвиток дитячо-юнацького спорту, підготовка дитячо-юнацького резерву, підготовка кандидатів і членів національних збірних команд для участі у Всеукраїнських і міжнародних змаганнях усіх рівнів є одним з пріоритетів роботи фізкультурно-спортивних товариств».

Володимир Примак, голова ФСТ «Колос»: «Районні організації в області хоч якось фінансуються, а в нашому місті нічого. Ходимо випрошуємо ці копійки. Соромно вже — на спорт просити з простягнутою рукою. До влади вже стільки листів написали і все безрезультатно. З мене вже сміються колеги з інших областей. Не вірять, що нам нічого не виділяють».

Дмитро Артеменко, майор, т.в.о. начальника з фізичної підготовки та спорту оперативного командування «Північ»: «Щороку за підтримки ФСТ «Україна» та «Спартак» на першість оперативного командування «Північ» із рукопашного бою, армспорту, тенісу настільного. Всі спортивні заходи, які проводяться за їхньої підтримки, організовуються на високому рівні, це стосується як місця проведення змагань, так і суддівства та нагородної атрибутики».

Підбиваючи підсумки брифінгу, вирішили, що необхідно об’єднувати зусилля фізкультурно-спортивних товариств та обласних профспілкових організацій у спільну Раду і звертатися вже від її імені до органів влади.  І в разі нефінансування переводити проблему в правову площину.2018-06-21_162234

Ще статті по темі

Back to top button