Суспільство

«Гади вони всі»: чернігівці оцінили тарифну «справедливість» від влади

Як зазначає громадський активіст Вадим Антошин на своїй сторінці у Facebook, місто погодило зростання тарифів на тепло і гарячу воду: «Тарифи на тепло збільшаться в «Облтеплокомуненерго» на 16%, в «Технові» на 5%. Плюс – подорожчає гаряча вода. Нежданчик – для бюджету тариф подешевшає. Тобто за рахунок городян будуть тарифи збільшені, а для чернігівської влади зменшені».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знову підвищили тарифи на тепло і гарячу воду

Ситуацію з підвищенням коментує заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко: «Ні, ще не підвищили. Вчора (12 листопада. – Авт.) було тільки громадське обговорення цього питання. Ці всі документи підуть до НКРЕКП, а далі вона має затвердити з першого числа (01.01.2019. – Авт.). Прийняли на обговоренні збільшення на 16%, так само, як зросла ціна на газ. Це щодо «Облтеплокомуненерго». Щодо «Технові» – на 5%. Гаряча вода зросте в таких самих пропорціях. Щодо зниження для бюджетних установ (комунальні підприємства, школи, управління, лікарні тощо), то там триває коригування. Зараз для всіх буде однакова вартість тепла. Наприклад, збільшили і релігійним організаціям, у них було пільгово, зараз однаково».

Тобто для населення вартість тепла була нижча, а для комунальних бюджетних установ вища. Тепер для всіх однаково.

Чернігівці в інтернет-опитуванні висловили свою думку щодо такої «справедливості» і відповіли на запитання «Ваше ставлення до того, що для чернігівців підвищать тариф на тепло і гарячу воду, а для комунальних закладів міста, навпаки, зменшать?»

Андрій Автунич: «Погане ставлення до підвищення тарифів для населення, бо, заробляючи копійки, важко зводити кінці з кінцями, тепер доведеться ще шукати, в чому себе обмежити, щоб оплатити це неподобство».

46145214_318483382310931_3249806842972340224_nОлександр Коломієць: «На все воля Божа. На жаль, у нашого народу дуже мало духовності, а багато гріха. Мало любові, а забагато невдоволення. Суцільна незадоволеність!

Треба навчитися дякувати за те, що маємо, тоді будемо мати більше. Якщо тільки нарікати, буде лише гірше в усіх сферах. Злидні, війна, революції, алкоголізм, наркоманія, тарифи та все інше – це урок, який треба вивчити і скласти іспит. Треба не владу звинувачувати, а себе змінювати. Невігластво».

 

46110240_1873282749452451_8206664221744693248_nЮрій Ющенко: «Система працює.

Це її частина.

Ставлення негативне.

Говорити можна багато про це».

 

 

Олександр Антипець: «Живі гроші і житло, яке можна відібрати за борги, з одного боку, і віртуальні кошти та бюджетники – з іншого. Р.S. Адже на зекономлені бюджетні кошти можна набудувати Хфонтанів».

46059117_360202464525937_114188951173988352_nАндрій Дайнеко: «Усі ресурси належать українському народу.

Треба зовсім не платити».

 

 

 

 

Були й короткі, лаконічні відповіді:

Олександр Духно: «Геноцид».

Володимир Старіков: «Гади вони всі».

Отак чернігівці оцінюють «справедливий» розподіл тарифу між чернігівцями і міськими установами.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Если бы было возможно, отключился бы с ВЕЛИКОЙ радостью от этих тецев и сделал бы всё в доме тепло и светло. Но к великому сожалению квартиру одну не отключат, а договориться за весь дом на пять подъездов почти не реально, т.к. в доме советский союз в основном проживает, и побегать придётся не один год по кабинетам ( отключить возможно, есть прецеденты, живут люди и ложат на тарифы и не только).

  2. Не на весь дом,а 50%. Если 50% жильцов захотят отключится,то отказать не смогут. Та что если есть такая возможность есть,то … . И другим наука будет, вот только не в этой не до стране.

  3. Виступ заступника міського голови Чернігівської міської ради Черненко А.В. на засіданні 31.08.2017 в НКРЕКП
    https://www.youtube.com/watch?v=-rtFa6TYv4U
    Вот так Черненко от имени громады формирует тарифы. На этот раз так же будет.

  4. Страна даже очень не плохая, люди хорошие, но народ — совсем медленнннннннннннный . Никак не втемяшат себе в голову, что кроме их самих они никому не нужны, и никто их проблемы решать не будет. Ходят ток ноют и все плохие вокруг (но вот выберут юлькУ и всё будет зашибись — ЛОХИ). Есть программы по утеплению и наши и импортные, есть разные всякие с высоким КПД теплодаватели (и электричесские, и газовые, и разные). Вы правы, отключиться возможно (но мля 50% советского союза переубедить — это скок валерьянки выпить нуно )))) ). В пгт.Репки дом полностью отключился (тарифы там ещё были больше чем в Чернигове), кто как хотел и мог утеплился, в квартирах установили газовые, и в квартирах (в которых был я), ну очень тепло и платят в РАЗЫ меньше. В Киеве знакомые живут, дом на четыре подъезда (старая постройка на 5 этажей), отключились от тецев и в каждом подъезде (в подвале) мини газовый теплодавательводонагреватель. На всякий случай в каждой квартире ещё и электрические стоят (хорошие, не Епицентровское авно за 3к.). ХВАТИТ ныть, поднимите задницы, включайте мозги. юЛька не поможет (если хуже не будет), а порох будет президентом (жадина, но дипломат вроде так ничего). Тема как нае буржуев в рамках закона интересная, но не все читают…. .

Back to top button