Суспільство

Громадам Чернігівщини збільшено обсяги додаткової дотації

14 серпня Уряд перерозподілив додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я для місцевих бюджетів Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Децентралізаційна трансформація Гончарівської ОТГ: бюджет зріс із 3-х до 31 мільйона гривень

Так, до місцевих бюджетів Чернігівської області за рахунок розподілу нерозподіленого залишку в обсязі 56 459,5 із 93 754,1 тис. грн (60 відсотків із 100) спрямовано: м. Ніжина — 6 084,9 тис. грн, до м. Новоград-Сіверського — 1 159,9 тис. грн, Кіптівської сільської ОТГ — 660,8 тис. грн, Макіївської сільської ОТГ — 1 500 тис. грн, Корюківської міської ОТГ — 3 940 тис. грн, Носівської міської ОТГ — 5 520 тис. грн, Козелецької селищної ОТГ 3 504,7 тис. грн, Городнянської міської ОТГ — 3 809,8 тис. грн та до інших громад.

Нагадаємо, Асоціація міст України неодноразово звертала увагу на несправедливість та упередженість при розподілі додаткової дотації. Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, який представляв позицію Асоціації міст України на засіданні Кабінету Міністрів України, сказав: «Хочу подякувати Уряду та Прем’єр-Міністру України за прийняті рішення для забезпечення справедливого розподілу додаткової дотації між місцевими бюджетами, зокрема, щодо збільшення обсягів цієї дотації для Чернігівської та Кіровоградської областей. Сподіваюся, що найближчим часом будуть ухвалені розподіли для інших областей».

Чернігівське РВ АМУ

Ще статті по темі

Back to top button