Суспільство

Громадянину Німеччини через борг за аліментами заборонили виїжджати з України

Через порушення норм українського законодавства громадянину Німеччини тимчасово заборонили виїзд додому. Кордони України були закриті для чоловіка, допоки він не повернув відповідну суму грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 750 тисяч гривень за 10 років очікування: як чернігівця змусили сплатити аліменти

Річ у тім, що, розлучившись із дружиною, іноземець за рішенням суду мав сплачувати на утримання своєї доньки 1,5 тисячі гривень щомісячно, але неодноразово протерміновував платежі. Так утворилася заборгованість за аліментами в розмірі 15 тисяч гривень. Борг став приводом для застосування до батька передбачених чинним законодавством заходів примусу. Зокрема правники Варвинського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми)обмежили чоловіка у праві перетину кордону.

Розуміючи наслідки правових санкцій, іноземець кардинально змінив своє ставлення до обов’язку з фінансового забезпечення родини – погасив борг у повному обсязі. Тільки після сплати дитячих коштів чоловік без перешкод зміг пересуватися між країнами.

Від початку 2021 року завдяки роботі державних виконавців Варвинського відділу ДВС неплатники аліментів повернули своїм дітям майже 5 мільйонів гривень.

Сектор комунікації з громадськістю

Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button