Суспільство

Характеристики види та призначення армійського екіпірування

Якісне екіпірування забезпечує комфорт, захист та функціональність кожного солдата при виконанні бойових завдань. Все спорядження проводитися з урахуванням умов експлуатації та поставлених завдань. У перелік оснащення бійців входить широкий асортимент позицій: форми, підсумки для магазинів, пояси, бронежилети та багато іншого. Всі ці пристрої і націлені на максимальне виживання та ефективність у бойових умовах.

Загальні відомості про армійське екіпірування

Базовим елементом екіпірування кожного військовослужбовця виступає бойовий костюм, який складається з куртки та штанів. Цей одяг виконаний з високоміцних матеріалів, які забезпечують захист тіла від вологи, холоду та механічних впливів. Фахівці компанії Балістика також зазначають, що до переліку персонального екіпірування входять нарукавники, щитки, пояси, рюкзаки, шоломи, бронежилети, щитки та нарукавники. Окремо виділяють підсумки, кишені для зберігання та додаткові елементи кріплення.

За призначенням виділяють чотири основні типи екіпірування:

  1. Персональна. До нього належатиме весь одяг, взуття, головні убори, які забезпечують комфорт незалежно від погодних умов.
  2. Боєприпаси. До цієї категорії входить особисто зброя та боєприпаси до неї: гранти, патрони тощо.
  3. Захист. Обов’язковий елемент екіпірування військовослужбовця, до якого входять бронежилети, балістичні шоломи, протигази, засоби захисту від радіації, хімії та біологічної зброї.
  4. Технічні засоби. До них відносяться біноклі, засоби зв’язку, навігації, прилади для зйомки, дрони та багато іншого.

Цей перелік екіпірування повинен мати кожен боєць, що дозволить йому безпечно та ефективно виконувати різноманітні завдання. Більше того, є велика кількість додаткового спорядження, яке розширює можливості.

Відмінні риси якісного екіпірування

Незважаючи на величезний асортимент одягу та обладнання для бійців, вироби повинні відповідати загальним вимогам:

  1. Зносостійкість. Це ключова характеристика військового екіпірування, оскільки всі речі повинні витримувати досить важкі умови експлуатації. За рахунок цього форма та спорядження повинні бути виконані з високоміцних матеріалів.
  2. Функціональність. Важливо, щоб кожна річ приносила максимум користі солдату. За рахунок цього рюкзаки, плитоноски оснащують додатковими кишенями, місцями фіксації тощо.
  3. Вологостійкість. Солдати можуть працювати в дощ та сніг, але така погода несе небезпеку промочити одяг, інвентар та інше важливе спорядження. Щоб не допустити такої ситуації, екіпірування повинне мати відмінний захист від води.
  4. Простота. Оснащення має бути легким та зрозумілим в експлуатації для кожного бійця. Важливо, щоб обладнання та комплектуючі мали просту систему налаштування та регулювання. Це робить саме екіпірування універсальним для всіх.
  5. Безпека. Вся амуніція вироблятиметься з безпечних і нетоксичних матеріалів. Бажано, щоб усі елементи одягу та амуніції були стійкими до впливу вогню та хімічних речовин. Крім того, повинен бути присутнім малюнок, що камуфлює, відповідно до локації, який знизить помітність бійця на пересічній місцевості.

Це ключові характеристики, на які потрібно спиратися у процесі підбору армійського екіпірування. При цьому слід враховувати призначення: тренування, бій або спеціальні завдання. Важливим моментом, що впливає на вибір комплектуючих є особливості місцевості та клімату. Останній важливий фактор – перевірка надійності та якості матеріалів, з яких виконана амуніція. Також потрібно розуміти, що якісні товари не можуть бути вкрай дешевими, через що економити на екіпіруванні точно не варто.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button