Суспільство

Хочеш за кордон – плати: мешканець Бобровицького району виплатив сину понад 80 тисяч аліментів

Заборона у праві виїзду за кордон є дієвою правовою санкцією, що застосовується державними виконавцями до неплатників аліментів. Особливо переконливою вона стала для осіб, котрі всупереч застереженням правників намагалися вирушити в подорож за межі країни. Проте, змарнувавши на митниці час і кошти, батьки все одно припиняли мандрівки та поверталися до родин, щоб вирішити грошове питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батька, що не платив аліменти, позбавили права керувати авто

«Мешканець Бобровицького району Чернігівської області неодноразово змінював місце проживання, аби уникнути відповідальності за несплату аліментів. Припинити «гру в хованки» чоловіку все ж таки довелося, оскільки у нього з’явилося бажання поїхати за кордон. Щоб не почути від митників категоричної відмови при перетині меж країни, батько повернув синові понад 85 тисяч гривень аліментів і майже 43 тисячі гривень штрафу за їх невчасну сплату. Водночас боржник перерахував на користь держави більше як 8 тисяч гривень виконавчого збору», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Очільниця додала, що на сьогодні в праві виїзду за кордон державними виконавцями обмежено понад 13 тисяч осіб, із них на Полтавщині – більше 5 тисяч, на Сумщині – понад 3 тисячі та 4 тисячі боржників на Чернігівщині.

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції /м. Суми/

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button