Суспільство

Пес допоміг знайти 10-річного утікача

Завдяки досвіду співробітників ювенальної превенції та професіоналізму кінолога поліція оперативно розшукала і повернула матері неповнолітнього сина, що після сварки з нею пішов з дому.

До поліції надійшло повідомлення, що в Чернігові після сварки з мамою пішов у невідомому напрямку підліток. Правоохоронці негайно організували на пошуки хлопця співробітників ювенальної превенції та кінолога із спеціально натренованою собакою.

Мати розповіла, що 10-річний син пішов з дому близько трьох годин тому. Вона почала хвилюватися, коли за вікном вже почало сутеніти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні повернули додому двох дітей-втікачів

Пес узяв слід і направився у лісовий масив Ялівщина. Там компанії відпочивальників підтвердили, що дійсно бачили хлопчика, що сам блукав лісовими стежками.

Прочесавши кільканадцять гектарів території, поліцейські завдяки пошуковому псу розшукали хлопчика у приватному секторі в районі вулиці Льотної. З утікачем провели профілактичну бесіду про неприпустимість подібної поведінки в майбутньому і повернули додому.

На матір підлітка складено адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) — тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button