Суспільство

Художники чотирьох країн випробовують новий туристичний маршрут музеями Гомельщини та Чернігівщини

Триває двотижневий міжнародний пленер за участі художників із Білорусі, України, Латвії та Польщі містами та музеями Гомельської та Чернігівської областей у рамках проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва». Проект фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕaPTC Білорусь – Україна.

38701221_2120713478250677_5426405146558988288_n

Перший тиждень пленера відбувається на білоруській території – художники вже відвідали Гомель, Вєтку, Річицю та Лоїв. Вони із захопленням взяли участь у цікавих оглядових екскурсіях по відвідуваних містах, експозиціях музеїв, ознайомилися з архітектурою, культурою та місцевими традиціями, оглянули мальовничі краєвиди, зробили низку чудових замальовок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Короленка відкрили фотовиставку Спілки художників

Із 8 по 14 серпня учасники пленера продовжать свою роботу в Чернігівській області – оглянуть пам’ятки Чернігова, Любеча, Седнева, Козельця та Остра, відвідають місцеві музеї, зроблять замальовки музейних експонатів, архітектурних пам’яток та історично-важливих місць регіону, які входять до нового транскордонного міжмузейного туристичного маршруту, що розробляється в рамках проекту.

Зображення, створені під час пленеру, становитимуть виставковий фонд проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва». Ці роботи увійдуть до експозиції виставки за підсумками проекту, що восени 2018 р. буде представлена в 6 музеях Гомельської та Чернігівської областей. Твори художників будуть використані як ілюстрації до довідника-путівника з історії та культури регіону, що його буде видано в рамках проекту для музейних співробітників, працівників установ культури та освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9-річний художник допоміг здобути перемогу чернігівським «лялькарям»

Як і інші заходи проекту, міжнародний пленер сприятиме зміцненню культурних і професійних зв’язків між Гомельщиною та Чернігівщиною.

Завдання пленера – зібрати художній матеріал із зображеннями визначних історико-культурних місць, архітектурних пам’яток, музеїв і музейних предметів Гомельської та Чернігівської області. Учасники проїдуть містами і музеями, що входять до нового транскордонного міжмузейного туристичного маршруту, що розробляється  в рамках проекту.

Ще статті по темі

Back to top button