Суспільство

Ірина Грозенко: ОТГ мають створюватися за принципом добровільності

*Актуально

Політична партія «Наш край» на Чернігівщині підтримує добровільне створення об’єднаних територіальних громад. Як повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, в облраді відбулося розширене засідання постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, під час якого обговорювалися зміни до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вже в березні скоротиться кількість ОТГ

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук (представник «Нашого краю») зазначив, що наразі виникає чимало складних питань у зв’язку з функціонуванням райрад, райдержадміністрацій і об’єднаних територіальних громад, зокрема щодо розподілу владних повноважень стосовно економічної та соціальної складової, наповнення місцевих бюджетів тощо. Сьогодні Чернігівщина займає третє місце в загальнодержавному рейтингу за темпами створення об’єднаних територіальних громад. На теренах області функціонують 37 ОТГ.

«Депутатський корпус обласної ради, у свою чергу, займає активну позицію та підтримує заходи щодо реформування місцевого самоврядування, оскільки відповідає за розвиток Чернігівського регіону, – наголосив Валентин Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» виступає проти дерибану земель РЛП «Ялівщина»

Ірина Грозенко поінформувала, що віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко дав доручення щодо активізації роботи з формування територіальних громад шляхом об’єднання та приєднання, а також подання на затвердження Кабінету Міністрів України перспективного плану формування спроможних територіальних громад у межах всієї області.

«Ми зараз відпрацьовуємо зміни до перспективного плану, зважаючи на прагнення громад, адже добровільність об’єднання ніхто не скасовував. У громадах може бути інше бачення, аніж у влади», – уточнила вона.

Перспективний план у новій редакції розглядатимуть на 12-й сесії обласної ради 28 березня поточного року.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button