Суспільство

Кадрові парадокси і вільне трактування законодавства: реалії Седнівської громади

У Седнівській громаді завирували пристрасті. Людей збурила непослідовність і нелогічність дій голови громади Сергія Маслова. Основне питання пов’язане з призначенням старости Макишинського старостинського округу.

21 травня рішенням сесії Седнівської селищної ради було затверджено Григорія Кряжа старостою Макишинського старостинського округу. До речі, за кандидатуру Кряжа депутати голосували за поданням селищного голови Сергія Маслова, який підписав рішення сесії, і воно було оприлюднене на офіційному сайті громади. Тож, відповідно до чинного законодавства, рішення набуло чинності.

Варто також зазначити, що самі жителі Макишина хочуть, щоб Григорій Кряж був їхнім старостою.

«Ми хочемо, щоб у нас був староста села Кряж Григорій Михайлович. Тому що він мудра людина, завжди прийде на допомогу, може поспівчувати, співчутливий, хазяїн добрий, не п’є, поважний, з освітою та працював з людьми. Я думаю, йому вдасться об’єднати село і почнеться нарешті в нас робота, якої зараз зовсім не видно у селі», – зазначає Ніна Гаркун, жителька села Макишин.

Здавалося б, хороша справа в інтересах людей зроблена. Але ж не так усе просто. Селищний голова Сергій Маслов змінив свою думку і видав розпорядження про зупинення рішення селищної ради щодо призначення Григорія Кряжа старостою Макишинського старостинського округу. Таки дії неабияк збурили селян і депутатів, які відстоюють інтереси макишинців. До речі, Макишин у селищній раді представляють четверо депутатів.

Тож представники громади, депутатська більшість від Макишина та Юрій Музика, депутат обласної ради від «НАШОГО КРАЮ», прийшли в кабінет до Сергія Маслова, аби прояснити ситуацію та з’ясувати, на якій підставі він ветує рішення сесії, що набули чинності. До речі, розпорядження про призупинення стосувалося аж двох рішень сесії. Друге – про земельну комісію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останні дзвінки в школах скоротять

«Одна з причин сьогоднішнього візиту – це те, що депутати, двоє присутні, третій, на жаль, не зміг приїхати, після сесії спілкувалися і з жителями Макишина і почули їхню думку, що цей нинішній безлад у Макишині, м’яко кажучи, всім набрид. Коли приїжджають із земельної комісії і починають щось розорювати, щось боронити чи ще щось робити. Нічого хорошого не робиться. То це все набридає людям і це все перетинає певну межу. Тому, послухавши своїх виборців, жителів Макишина, депутати сьогодні прийшли сюди вам сказати, що люди хочуть навести лад. Є призначений староста. Ви підписали рішення. Воно набуло законної сили. І потім ви це рішення чомусь зупинили. Ви не мали права цього робити», – зазначає Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради.

Натомість Сергій Маслов зауважив, що до ветування рішення спонукало так зване громадське обговорення призначення старости Макишинського старостинського округу. Щоправда, із пів тисячі жителів села на ці обговорення зібралася сотня, а проголосували усього 80 осіб. Тож неозброєним оком видно, що такі збори зовсім не є репрезентативними.

«Було громадське обговорення, ми не можемо його порушити», – наголошує Маслов.

Надалі Маслов почав суперечити сам собі.

«Ми не можемо зараз приймати рішення про громадське обговорення. Бо закон іще не чинний, не підписаний. Тому надійшла пропозиція почекати, поки підпишуть цей закон», – сказав Сергій Маслов. І сам же додав:

«Депутати зразу запропонували голосувати за поданням голови. Голова подав свою кандидатуру. Рішення не прийнято. Подав іншу кандидатуру».

Під час цієї зустрічі Григорій Кряж передав Сергію Маслову офіційну заяву про своє працевлаштування у зв’язку з прийняттям рішення на сесії.

«Давайте Сергію Миколайовичу працювати. Причому працювати на громаду. Скільки можна? Ви говорите «громадськість, більшість». Яка більшість? Ви не бачите, що нічого не робиться не тільки в Макишині, а навколо нічого не робиться. Макишин вас обрав головою громади. А ви що робите? Я не рвуся сюди на ту посаду. Але люди хочуть щоб я працював, я буду працювати», – висловився Григорій Кряж.

Заява була зареєстрована відповідним чином і Сергій Маслов пообіцяв, що відповідь нададуть у визначений законом строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцькі поліцейські за півдня розшукали та затримали чоловіка, який заволодів позашляховиком

До речі, під час зустрічі депутати намагалися з’ясувати, яка доля запиту щодо земельного питання про незаконне оброблення земель чужими людьми в Макишині. На що Сергій Маслов відповів, що відповідь вони отримають через 30 календарних днів, хоча вона має надаватися у 10-денний термін.

«Ця ситуація показала ще раз: якщо влада не зацікавлена у вирішенні питання, то вона буде чекати 30 днів, 40 днів», – переконаний Юрій Музика, депутат обласної ради.

На 7 червня скликається позачергова сесія Седнівської селищної ради. Цікаво, яку тактику  надалі обере селищний голова. І чи діятиме він в інтересах людей, які його обрали?

*Актуально

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button