Суспільство

Каналізаційний колектор у Чернігові ремонтуватимуть спеціалісти з Сум

27 квітня 2024 року в чернігівському мікрорайоні «Масани» було зафіксоване пошкодження асфальтобетону відразу в кількох місцях – там, де прокладено каналізаційний колектор, діаметром 600 мм.

30 квітня 2024 року під час щотижневої ранкової наради керівник комунального підприємства «Чернігівводоканал» прокоментував цю ситуацію та зазначив, що існує кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

«Складність у тому, що він проходить через забудову. Щоб розкопати цей колектор і зробити відкритим способом, ширина котловану має бути метрів десь 10. Тобто всі ці забудови можуть бути безпосередньо в траншеї«, – пояснив під час щотижневої ранкової наради начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР Сергій Малявко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт доріг «як карта ляже» та підготовка міста до Великодня: нарада ЧМР (Відео)

Щоб запобігти збільшенню рівня пошкоджень, представники КП «Чернігівводоканал» для ремонту каналізаційного люка запросили до Чернігова колег із Сум.

«Є варіант ремонтувати колектор зсередини. Для цього з міста Суми ми запросили фахівців зі спеціальним роботом. А також профільну організацію, що виконує ремонти колекторів зсередини«, – розповів під час щотижневої ранкової наради начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Також Сергій Малявко зазначив, що критичної ситуації із водовідведенням немає. Утім, у разі виконання аварійних робіт відкритим способом водопостачання до понад 10 будинків у мікрорайоні «Масани» буде припинено на момент ремонту.

«Сьогодні-завтра проведемо телеметрію і будемо ухвалювати рішення, який вид робіт застосовувати«, – зазначив під час щотижневої ранкової наради начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР Сергій Малявко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button