Суспільство

Казуїстика і маніпуляції довкола школи № 10

Чи доцільна подальша експлуатація приміщення загальноосвітньої школи № 10? Саме під таким маніпулятивним заголовком з’явилася публікація на офіційному сайті Чернігівської міської ради.

«На даний час школа не функціонує через аварійний стан прибудови, де розташовані туалети. За даними технічної експертизи, експлуатація прибудови школи неможлива. Такий же висновок і повторної експертизи, яка була замовлена на прохання батьків учнів», — йдеться в публікації. Але про результат експертизи, яка визнала, що школу закрили незаконно, чомусь жодного слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко проміняв 10-ту школу на «золотий» ремонт міськради (Відео)

«Наразі для того, щоб зрозуміти доцільність вкладення коштів у капітальний ремонт прибудови, потрібно замовити проект. Для цього з міського бюджету виділено 100 тис. грн. Сам же ремонт обійдеться міській громаді не менш як у 20 млн грн. Таку суму озвучили представники кількох проектних організацій, до яких попередньо звертались за консультацією. Якщо ж ремонтувати наступного року – то майже у 25 млн грн, якщо враховувати інфляцію, здорожчання енергоносіїв та збільшення заробітних плат будівельникам у Чернігові», — повідомляють муніципали. Тут взагалі – «ховайся в жито»! Присутній на комісії представник будівельної фірми вголос заявив, що цифра 19 мільйонів – взята із стелі і насправді капітальний ремонт може коштувати приблизно 10 мільйонів.

«Наразі школа закрита, всі учні та увесь педагогічний колектив переведені у будівлю школи №6, де їм забезпечили достатню кількість приміщень. Про недоцільність витрачання таких коштів для ремонту тільки одного закладу вже виступили директори усіх середніх шкіл міста», — повідомляється у новині. Цю тезу взагалі краще не брати до уваги, адже такої зради від, здавалося б, еліти суспільства, ніхто не очікував. Майже ніхто.

«Для прийняття остаточного рішення члени Комісії зажадали від Управління освіти Чернігівської міської ради конкретної інформації щодо витрачання коштів у розрізі кожного навчального закладу та середніх витрат на 1 учня по кожній школі, враховуючи рік побудови, завантаженість тощо», — пишуть на сайті міської ради. Аплодуємо стоячи! Залишається порадити вирахувати і взяти до уваги середній коефіцієнт сили тяжіння місяця по відношенню до Венери. Про гравітацію на Шпіцбергені і вартість проїзду метро в Гваделупі також не варто забувати. Головне – школу вбити, а причини і аргументацію можна вибрати із всього наявного.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Борзометр ВЛАДи зашкалює! Чому ВЛАДа економить на дітях та старих ? Давайте економити на ВЛАДі…

Back to top button