Суспільство

Керівники об’єднаних громад Чернігівщини ділилися досвідом

У Кіптівській сільській раді відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку обʼєднаних територіальних громад Чернігівщини».

Учасниками круглого столу були керівники обʼєднаних територіальних громад області: Кіптівської, Парафіївської, Деснянської, Макіївської та  Вертіївської, їх заступники та головні бухгалери .

Участь у роботі круглого столу також взяли: координатор офісу реформ Ірина Кудрик, перший заступник  директора комунального підприємства обласної ради «Центр державно- приватного партнерства» Олександр Цвєлих.

htmlimage (4)Відкрила  та вела захід  керівник  виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР,  депутат обласної ради, голова постійної  депутатської комісії  з питань розвитку реформування, місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко.

В рамках   Постанови КМУ № 368   від 26 червня поточного року учасники круглого столу  розглядали питання  оплати праці працівників обʼєднаних територіальних громад.  Даною постановою працівники   громад,  які обʼєдналися, в питанні оплати праці,  прирівняні  до міст обласного  значення.

Проблемним є в обʼєднаних територіальних громадах  питання  реєстрації  та створення Центру первинної медико-санітарної допомоги.

htmlimage (3)Досвід з приводу цього питання має Парафіївська громада.  ЇЇ голова, Валентина Карпенко  надала всім присутнім зразки  нормативних документів та поділилась досвідом в роботі.

Але присутні не обмежились тільки цими питаннями. Багато різнопланових питань  було в очільників громад  та їх працівників, адже вони є першопрохідцями в питанні обʼєднання.

За словами Ірини Грозенко, громади мають великі перспективи  на розвиток, адже тільки за перші півроку бюджети   сільських рад по власним надходженням виконані: в Парафіївській  на 130%, в  Кіптівській   на 145%, в Деснянській  на  149% в Макіївській на 157%, в Вертіївській  на 230%. Тому в цих громадах є, за що ремонтувати дороги, будувати  соціальні установи, отримувати належну заробітну плату.

На завершення господар  Кіптівської  громади  Володимир Кучма, запропонував присутнім щомісяця проводити  зустрічі  в одній  з ОТГ області.

Також він зазначив, що статус обʼєднаних громад скоро отримають Остерська та Батуринська громади.

Зустріч відбулася за підтримки народного депутата України Валерія Давиденка, ініціативи  виконавчої дирекції  Чернігівського регіонального відділення  ВАССР.

Ще статті по темі

Back to top button