Суспільство

Кір повертається: на Чернігівщині поширюється епідемія

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 16-й тиждень 2018 року на кір в Україні захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини.

Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору з 2017 року. Стрімке зростання кількості захворювань за останній тиждень пов’язане з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, які захворіли на кір.

Про це повідомляє МОЗ України.

20 квітня оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні прийняв рішення про розширення заходів посиленої імунізації на усі групи дітей віком до 18 років (раніше заходи посиленої імунізації поширювались тільки на дітей до 9 років).

Нагадуємо, що кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чотирьох дітей Чернігівщини підозрюють кір

Україна вперше за останні 7 років повністю забезпечена необхідними вакцинами. Вакцина є у наявності в усіх регіонах. Наразі залишки вакцин в регіонах складають 255 тис доз. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров’я ОДА.

Минулого тижня ще 800 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи, закуплених за кошти державного бюджету, прибули в Україну. Найближчим часом вакцини будуть розвезені у регіони.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

Детальніше про хвороби, вакцинацію, досвід батьків та відповіді на популярні запитання – дивіться на сайті http://www.vaccination.com.ua.

Дані захворюваності на кір станом на 19 квітня 2018 на Чернігівщині:

2018-04-26_115451

Ще статті по темі

Back to top button