Суспільство

Краса і казка: в Чернігові працює «Майстерня гарного настрою» (Фото)

На базі Чернігівського музею-заповідника М.М. Коцюбинського функціонує «Майстерня гарного настрою». Там облаштували нову різдвяну стилізовану світлицю та проводять різноманітні заходи.

«Майстерня гарного настрою» в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського традиційно починала свою роботу перед кожним святом – Днем святого Миколая, Новим роком, Днем усіх закоханих, 8 Березня, Великоднем.

«У передсвяткові дні в нас завжди було весело та гамірно, бо приходили діти на майстер-класи мало не з усіх чернігівських шкіл. Були також маленькі гості з району.

Цьогоріч війна внесла корективи в життя кожного. Та все ж у грудні ми вирішили відновити свою славну традицію організації святкових майстер-класів. Бо ж Новий рік ніхто не скасовував. І ми прагнемо подарувати всім охочим хоча б маленький шматочок свята, гарний настрій і можливість проявити свої творчі здібності. Для цього зараз ми організовуємо новорічні майстерки на вихідних», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марія Коробко, вчений секретар Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни, де купувати на Чернігівщині та як вибирати: все, що треба знати про новорічні деревця

До майстерні можуть завітати всі охочі – і дорослі, і малі. Під час майстер-класів пропонують виготовити оригінальну новорічну іграшку. Вона легко може стати окрасою не лише ялинки, а й оселі.

«Для цього використовуємо різні підручні засоби: тканину, синтепон, старі лампочки, стрічки, фарби, блискітки, клей. Усе, що потрібно для виготовлення іграшки, ми надаємо. З собою брати нічого не потрібно. Про те, коли і о котрій годині відбуватиметься майстер-клас, можна дізнатися із наших оголошень на музейному сайті та на сторінках у соцмережах», – каже Марія Коробко.

Якщо в минулі роки «Майстерня гарного настрою» працювала у виставковій залі, то цьогоріч вона перемістилася до меморіального будинку на території музею. Це господа, в якій більше сотні років тому жив класик української літератури М.Коцюбинський. У найбільшій кімнаті – вітальні – облаштували справжню різдвяну світлицю. Її прикрасили новорічними іграшками – плетеними кульками, сніжинками, гірляндами, підсвічниками. До речі, всі прикраси – це хенд-мейд.

«Над її створенням працювали наші майстрині. Вітальня в будинку Коцюбинського – це саме та кімната, де колись збиралася вся родина письменника, аби відсвяткувати родинні свята. Саме тут проводили і літературні суботи. Тому вважаємо, що в нашій різдвяній світлиці по-справжньому особлива атмосфера», – зазначає Марія Коробко.

Та цьогорічні майстер-класи розраховані не на таку велику кількість людей, як у минулі роки. Кількість місць – обмежена. Приходити можна лише за попереднім записом за телефоном.

Також нині майстер-класи в музеї Коцюбинського проводять за донат на ЗСУ.

«Ми прагнемо допомогти нашим захисникам, адже вважаємо, що це під силу кожному. І ось таким чином наш музей теж долучається до благородної справи», – повідомила Марія Коробко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Марія Коробко

Ще статті по темі

Back to top button