Суспільство

«Краще спрямували б ці гроші на онкохворих дітей», – чернігівці про святковий парад

Незабаром день Незалежності, який традиційно в Україні відмічають військовими парадами. З огляду на політичну ситуацію у різні часи їх проводили або на широку ногу, або скромно, непомітно, в небагатьох містах України.

Нині, з одного боку, країна вже п’ятий рік перебуває в стані війни, з другого – недофінансування відчувається всюди, зокрема й у військовому секторі, тому ЧЕLine через інтернет-опитування поцікавився у чернігівців, як вони ставляться до фінансових витрат на військові паради.

Нам відповідали на запитання:

«Чи варто проводити військові паради і витрачати на це мільйони, тоді як у державі триває війна?»

сергій кирієнкоСергій Кирієнко:

«Як на мене, парад і святкування Дня Незалежності проводити треба, але трохи скромніше, без багатомільйонних витрат.

Тільки привітання, нагородження».

 

 

 

любов радченкоЛюбов Радченко:

«Ні! Вважаю, що зараз це зайве.

Я проти таких парадів!

Це показуха, а треба займатися дійсно важливими справами: війною, реформами тощо».

 

 

геннадій луценкоГеннадій Луценко:

«Коли кордон суверенної держави порушено будь-якою країною, це вже початок війни.

Тому, на мою думку, в даній ситуації потрібно не парад проводити (парад, як відомо, офіційний захід до свят, тим паче у нашому разі – це День Незалежності), а негайно спрямовувати всю наявну техніку й людей на всі території, де порушено кордон!».

 

сергій петрикейСергій Петрикей:

«В мене позиція однозначна, і не тільки стосовно параду. Євробачення в нас було – 800 мільйонів впалили і зараз навіть не пам’ятаємо, хто виграв. А бюджет з онкохворих дітей у нас 500 мільйонів у рік. Ми могли б на два роки закрити бюджет з онкохворих дітей одним лише Євробаченням. Жодна цивілізована країна світу, не потурбувавшись про своїх громадян, не робить таких показових пшиків. Просто пшик і все, але зате ми показали гарно. Ви бачили офіційні коментарі Білого дому? У них цьогоріч немає грошей на парад військовий, а в нас є. Тому я навіть в інтернеті жартома запропонував: «Давайте американський парад візьмемо на себе, адже ми багаті».

 

олександр кириндась

Олександр Кириндась:

«В країні, де досі існує 1,5-відсотковий військовий збір, де кричать про брак коштів у державному бюджеті, витрати на проведення військових парадів видаються недолугими.

Краще було б ці кошти спрямувати на реабілітацію учасників бойових дій».

 

 

максим деревянкоМаксим Дерев’янко:

«Складне питання. Парад – це правильна річ, адже головна мета військового параду продемонструвати для ворога свою силу, підняти моральний дух армії. Але конкретно в нашому разі тут прослідковується політична складова, і військовий парад перетворюється на піар-кампанію головнокомандувача, що зумовлює негативне ставлення до цього заходу».

 

андрій думичАндрій Думич:

«Думаю, що війна іде не тільки в зоні проведення ООС, а й в інформаційному просторі! Українці мусять бачити, що наша армія модернізується і здатна їх захистити. Тож вороги нехай не розслабляються!

Чи дієво це, я не знаю, бо питання не належить до моєї компетенції. Але я особисто не проти військового параду».

 

 

євген волошинЄвген Волошин:

«На мою думку, це питання спірне – 50 на 50. Коли у державі війна, то треба воювати й тримати оборону на фронті тим, що їздитиме по Києву. Але й у Києві має бути техніка для оборони столиці про всяк випадок. Проте вважаю, що свято Незалежності мусить бути на вищому рівні, Україна повинна показувати всьому світові, що має нормальну оборонну здатність та техніку, з якою боронитиме нашу країну та незалежність. На сьогодні вважаю: всі ресурси слід задіяти на сході нашої держави, а не на Хрещатику ламати асфальт і показувати новеньку техніку й екіпіровку, про яку мріють хлопці та якої не вистачає на передовій. Все те, що буде у Києві, то показуха для нашого населення, щоб замилити нам очі (типу ми круті, влада досягла результату в озброєні). Насправді потрібно відмити наші кошти, а хлопці на передку знову залишаться без нормальної техніки, зброї тощо, а те все з Хрещатику поїде на консервацію до наступного року і на цьому все».

 

віктор іллюшкоВіктор Іллюшко:

«У країні, де більшість населення живе за межею бідності і йде війна, це невиправдані витрати.

Ми беремо кредити й пускаємо гроші на вітер.

Це марнотратство».

Ще статті по темі

Back to top button