Суспільство

Кращі з кращих: у Чернігові вітали юних інтелектуалів

На Чернігівщині зустріч переможців всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змагань із керівництвом області стала вже доброю традицією. От і сьогодні, 18 травня, в обласному центрі більше півсотні кращих учнів і студентів вітали з досягненнями.

Загалом інтелектуали цього навчального року вибороли для області 77 дипломів всеукраїнського та міжнародного рівнів: 2 дипломи в ХVІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, 14 — у VІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 25 — у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також 36 — у всеукраїнських учнівських олімпіадах із навчальних предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнські учнівські олімпіади закінчилися: Чернігівщина серед лідерів

Спостерігається така тенденція: кількість дипломів переможців у всеукраїнських учнівських олімпіадах та конкурсах МАН зросла (торік, відповідно, 29 і 19 дипломів).

Надзвичайно приємно перебувати серед такої кількості творчої юної еліти з різних куточків Чернігівщини. Деякі з вас за один навчальний рік здобули по два і навіть по три дипломи переможців фінальних етапів змагань. Є й рекордсмен — сім дипломів.

«Бажаю вам не втрачати віри в себе та у свої здібності. Пам’ятайте: без впевненості у власних силах ви не зможете бути успішними і сповна реалізували творчі й професійні можливості», — звернулася до учасників зібрання заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Вона також вручила школярам і студентам грошові винагороди та книгу «Україна. Все, що робить нас українцями».

Під час заходу школярі та студенти розповіли про свої досягнення, поділилися планами на майбутнє, а також висловили вдячність педагогам і батькам.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну і написали б ім’я дитини рекордсмена, а то все цифри та цифри.

Back to top button