Суспільство

Куди зник чернігівський пес Патрон та чому з’явилися чутки про його загибель

Чернігівський Пес Патрон став не лише талісманом піротехніків ДСНС України, а й символом спротиву українського народу. Окрім розміновування, цей легендарний пес ще й волонтерить і вже навіть став головним героєм мультфільму.

Проте останнім часом він дещо зник із медіапростору. Це породило багато чуток, зокрема, і про те, що пес Патрон загинув.

Утім, не варто переживати і ставати жертвами дезінформації.

«Пес Патрон нікуди не зник. Він виконує завдання, знаходиться в піротехнічній частині разом із хлопцями. Все, що він робив, те і робить», – розповіла в коментарі для «ЧЕЛАЙН» речниця ДСНС у Чернігівській області Ірина Щукіна.

Речниця ДСНС зазначила, що на сторінці пса Патрона спростовуються всі погані чутки про нього й описуються події так, як вони відбувались.

«Дійсно, минулого року група потрапила під обстріл. Вороги спеціально скидають на підрозділи з дронів вибухівки. Цього не уникнути, оскільки розмінування відбувається і на сході. Але розмови про загибель – це просто чутки, які придумали та додумали», – запевнила Ірина Щукіна.

Наразі пес Патрон продовжує співпрацювати з ЮНІСЕФ, допомагає тваринам, які постраждали внаслідок бойових дій, на його сторінці в Інстаграм проводять волонтерські збори – допомагають із протезуванням військовим.

Пса Патрона можна побачити в книгах, коміксах і мультфільмах.

Проте вже скоро пес Патрон продовжить свою роботу з розмінування територій.

«Протягом зими розмінування території припиняється, якщо це не звернення громадян чи терміновий виклик. Уже з приходом весни почнеться розміновування. І пес Патрон теж братиме участь у розміновуванні Чернігівщини та сходу», – пояснила ЧЕЛАЙН Ірина Щукіна.

Спілкувалась Оксана Замятіна

Фото з Інстаграм-сторінки пса Патрона

Ще статті по темі

Back to top button