Суспільство

Куліч пообіцяв розібратися з конфліктом Сахневича та Гройсмана

Доволі емоційним і неприємним виявилося сьогоднішнє селекторне засідання для першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував чернігівського чиновника і наказав йому написати заяву на звільнення.

Чи послухає Леонід Сахневич прем’єра? Поки невідомо, адже для ЧЕline коментувати цю ситуацію він не захотів.

По коментар із цього приводу ми також звернулися до голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча.

«Я поки що не готовий коментувати, я у відпустці. Приїду наступного тижня і тоді коментуватиму. Розберуся, а вже потім будуть коментарі», – зазначив Валерій Куліч.

Як відомо, Володимир Гройсман – один із сподвижників і прихильників децентралізації. Чого не можна сказати про Леоніда Сахневича, адже в громадах Чернігівщини цього чиновника називають «запеклим ворогом децентралізації». І не дивно. Наприклад, усі пам’ятають «антидецентралізаційну» позицію Сахневича в питанні села Високе Борзнянського району. Не забули люди і про саботаж створення Олишівської громади.

Також усім відома позиція одіозного чиновника – гібридний варіант президентської реформи за схемою «Один район – одна громада».

Цікаво, чим завершиться історія конфлікту Леоніда Сахневича з Прем’єр-міністром?

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Странно, Евтушенка и других Кулич выгнал без разборок и решения суда. А тут он будет разбираться. С кем? С Гройсманом? Почему у головы ОДА такая разная позиция? Почему не создал комиссию? Почему одним людям жизнь калечат без суда и следствия? Просто на лживых обвинения, а с другими голова будет разбираться? Я не выступаю за увольнение Сахневича. Не моя компетенция. Но почему других людей можно уничтожать просто так. Они же тоже люди, живые, с семьями и детьми. Уважаемый ЧЕлайн, задайте этот вопрос нашим чиновникам.

  2. Нравится последовательность Кулича — сначала пришел к Президенту в майке на селекторное совещание, теперь дал понять, что Гройсман подождет, пока сам Кулич отдыхает, нечего его беспокоить из-за какого-то конфликта между назначенным им исполняющего обязанности главы ОДА и каким-то Премьер-министром. Ну осталось только Атрошенко послать…

  3. З приводу конфлікта Сахневича і Гройсмана. Вважаю , що це дуже запізніле рішення. Про те що Куліч і його команда це саме бездарне керівництво Чернігівщини, за весь мій період роботи з 1986 року, в господарських та державницьких структурах . ВОНИ РОБЛЯТЬ ТАК що би фінансова система області була розбалансованою і некерованою. ОБСЛЛУГОВУЮТЬ агробізнес в якому ж самі і працюють. ПИТАННЯ будівництва і соціального характеру їх абсолютно не цікавлять. Кадрова політика взагалі в повному дизбалансі. ОЧІЛЬНИКИ РАЙОНІВ в області навчають своїх підлеглих гарно писати листи і на них давати відповіді. Робота в плані концентрації фінансового ресурсу на будівництво і виробництво, взагалі не проводиться. Видають тільки РОЗПОРЯДЕННЯ, та гарно відпсують. Суспільству потрібні Акти виконаних робіт в будівництві. Будівництво — це виробництво. Задайте запитання Сахневичу, яка прогама чи напрямки роботи в його діяльності, ним запропонована, що би в кожному районі, в кожному населеному пункті були проведені і завершені роботи культурного облаштування нашої Чернігівщини? Я відповідаю абсолютно ніякої. Просто нема розуму, або бажання. Що побудовано в кожному районі в населених пунктах за його діяльність? Абсолютно нічого.

  4. Громадянин з досвідом роботи більше 30 років:

    Далі продовжую, а про між тим. Що таке Чернігівщина сьогодні. Це аграрний регіон, в якому агробізнес отримавши в подарунок земельний ресурс, заробляє шалені прибутки, відходить від сплати податків. Чиновники не ведуть посередницьку діяльність що би відслідкувати грошовий ресурс агробізнесу до сплати податків, і використання цього ресурсу на будівельні та соціальні проекти. Спеціалістів які б могли це робити Сахневич з першого дня своєї роботи розігнав, що би не було розмов та роботи у вказаних напрямках. З першого дня роботи цієї команди були зроблені висновки, можливе покращення в області це тоді коли такі горе можновладці звільнять місця для керівників які будуть хоча би думати над такими питаннями які були викладені.

Back to top button